dijous, 21 de setembre del 2006

La culpa és de l'Estatut

Trec un mica de ferro al tema del discurs del papa per destacar dues coses que m’han fet gràcia. Una és la carta del bisbe de Girona al cardenal Bertone mostrant la seva adhesió al papa. Res a dir de la carta, però m’ha cridat l’atenció el comiat. Un bisbe quan es dirigeix al Secretari d’Estat del Vaticà, que no és ni més ni menys bisbe que ell, s’acomiada dient “Con todo afecto devoto servidor de V.E.”? Un bisbe ha de ser “devoto servidor” d’un altre? Primer vaig pensar que era una forma protocolaria, però sembla que no perquè la carta de l’arquebisbe de Tarragona només li diu “afectíssim en Crist”, que ja sembla més normal.

I la segona és de riure per no plorar. La paranoia de la nota publicada per E-Cristians. En defensar al papa aprofita per carregar contra l’Aliança de Civilitzacions, contra Zapatero i contra El País. Només faltava afegir que la culpa era del Títol primer de l’Estatut.

Per rematar-ho afegeixo una pàgina que he trobat de papolatria kitsch. Tot un gènere.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Jordi:
Tu creus que E-Cristians té algún tipus de força? T´ho dic perquè jo pensava que no, però em van dir que formaven part del Consell Consultiu de l´Arquebisbat de Barcelona. I també em xoca un grup de sacerdots que amb el nom de "grup Joan Pau II" es reuneixen en els seus locals tot i que neguen ser d´ells. A la noticia, publicada per Fòrum Libertas estava ficat l´email del nou rector de Mare de Déu del Remei de Barcelona, Pere Montagut.