dimarts, 12 de setembre del 2006

Montilla a Montserrat

Estàs tranquil·lament a la platja aprofitant el pont de la Diada i de sobte et trobes la foto de Montilla amb l’Abat de Montserrat a tots els diaris. Fixeu-vos a més que la foto té totes les benediccions possibles ja que a la tauleta hi van col·locar la foto de lAbat Soler amb Benet XVI. Està clar que Montilla no perd el temps el temps. L’endemà d’anunciar-se que seria candidat a la presidència de la Generalitat va visitar el Monestir de Poblet, que semblava per allò que Poblet és socialista (i tarradellista) i Montserrat convergent. Però l’endemà de la plegar de ministre se’n va a Montserrat.

A part de ser una bona jugada, el que més m’ha sorprès és que aprofités l’estada per parlar de religió, i que a més, els diaris ho recollissin. Montilla va dir que si era president tindria molt present que la religió comporta “valors essencials per la nostra societat, com la justícia social i la solidaritat”. També ha recordat que des del PSC “defensem la separació de l’Església i l’Estat, la aconfessionalitat de les institucions, i la laïcitat, però això no vol dir indiferència cap al fet religiós”, per rematar-ho assegurant que “la religió és un factor d’integració social”. Qualsevol diria que ho han escrit algú de Foc Nou.

Per Montilla Montserrat tampoc és un lloc desconegut. En la seva etapa de president de la Diputació Barcelona va ser un dels membres del Ple del Pratonat de la Muntanya i les relacions de la Diputació amb lAbadia sempre han estat fluïdes.

Al juliol ja vaig comentar alguns acostaments socialistes a l’Església catalana, com la visita del conseller Joaquim Nadal als bisbes catalans i el conveni sobre patrimoni. És evident que tant d'incens no és casualitat, però sobretot és positiu que tots els partits busquin una relació d’entesa amb els representats de les confessions religioses. I més positiu encara que aquests no es casin amb ningú. Com ja va dir l’abat Soler “aquí rebem a tothom”.