dilluns, 25 de setembre del 2006

La CEE ataca de nou


Dimarts, dimecres i dijous es reuneix a Madrid la Comissió permanent de la Conferència Episcopal Espanyola, una vintena de bisbes, entre ells Martínez Sistach i Vives. La nota de premsa de la CEE anuncia que es preveu tractar de la Instrucció pastoral sobre “la misión de la Iglesia en nuestra situación cultural de hoy, las repercusiones pastorales que de ahí se derivan y el discernimiento moral de las grandes cuestiones que suscitan particular preocupación en este tiempo”. És a dir, sobre la unitat d’Espanya com a bé moral. És el tema que va quedar ajornat, que no aturat, pel bloqueig que va tenir en la Plenària extraordinària del juny.

En la comissió permanent no poden fer cap pronunciament sobre aquest tema, però està previst que escullin una comissió ponent que prepari el document. No cal dir que l’elecció dels membres d’aquesta comissió no serà pacifica. D’altra banda, nomenar la comissió pot tenir dues conseqüències ben diferents. Una, que la comissió sigui la manera d’ajornar el tema sine die mentre l’estan estudiant. O dos, que tanquin definitivament un text i que s’obri el debat en la plenària del mes de novembre. No trigarem a saber-ho.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo crec que la unitat és positiva, per tant m´agradaria que hi hagués aquesta Pastoral. Patim moments molts negatius, ens barallem constantment, uns es consideren millors que altres. Unitat no és uniformitat, per tant no entenc per què ha de fer por això.