dimarts, 29 de maig del 2007

M’escriuen

A vegades alguns dels amables lectors dediqueu una part del vostre temps a deixar constància del què penseu en els comentaris. També a vegades rebo algun mail. Però fa pocs dies vaig rebre tota una carta de mossèn Joan Subirà, periodista, rector jubilat de la parròquia de Santa Cecília de Barcelona, amic de Foc Nou, i persona d’un humor fi.

Li deixo l’espai a ell. Comenta un post sobre la Sagrada Família. Després de la carta en vam parlar per telèfon, i repeteixo el que li vaig dir: tinc poc a contradir de la seva argumentació contra la continuació de la Sagrada Família. Té raó en que no és un eix fonamental del seguiment de l’Evangeli. Però crec que una cosa són les prioritats, i l’altra que no puguem tenir un forat per la construcció d’una joia arquitectònica.

D’altra banda, fa pocs dies un arquitecte que ha seguit el tema em comentava que si realment el túnel de l’AVE arribés a afectar d’alguna manera la Sagrada Família, les esquerdes sortirien d’aquí a cent anys. Això no li treu cap valor a la necessitat d’evitar riscos. Però, si com diu mossèn Subirà, això pot ser “una segona edició de la bíblica Torre de Babel”, jo no compto veure-ho.

Gràcies per la carta.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Proposo una pregunta que m'he fet moltes vegades i no només amb la construcció de la Sagrada Família: què té a veure amb l'Evangeli?
Si no hi té res a veure, perquè no ho deixem en mans de les institucions civils i que en continuin la construcció?