dimecres, 21 de març del 2007

Com abans


Aquest dissabte a diversos diaris sortia aquesta foto publicitària. M’hi vaig fixar quan fullejava el diari perquè em va cridar l’atenció veure-hi l’arquebisbe Martínez Sistach. Tot s’ha de dir, que la foto no l’afavoreix gaire. Realment és una inauguració com les d’abans: les màximes autoritats civils i la benedicció del bisbe. Després he buscat a la web del Col·legi dels Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona i no hi he trobat cap referència a l’acte. Per tant, no en sé res més. Però m’ha sorprès. No sabia que encara hi havia institucions civils que beneïen els seus locals. Però als apis els deu haver semblat bé. I si van convidar a l’arquebisbe, va fer bé d’anar-hi. A la propietat immobiliària no hi deu haver arribat la onada laïcista.

També m’han sonat una mica d’altres temps dues notes que he rebut aquests dies. Una de l’arquebisbat de Madrid i l’altra del bisbat d’Urgell. Les dues són sobre l’obligatorietat d’anar a missa el dia sant Josep, no festiu però dia de precepte. Una recorda que és obligatori i l’altra anuncia que el bisbe ha fet un decret que dispensa als diocesans del precepte. Però la que obliga, permet no anar a missa per motius laborals o altres circumstàncies ineludibles, i la que eximeix, recomana que igualment es doni relleu a aquesta festa. O sigui, que per sant Josep és bo anar a missa, però tant s'hi pot anar com no. Una conclusió a la que s’hi arribar utilitzant només el sentit comú.

2 comentaris:

Pauper maestus ha dit...

De Bello Pallico: El Post

http://debellopallico.blogspot.com/2007/03/basta-prou-genug-thats-enough-cest.html

¡BASTA! PROU! GENUG! THAT´S ENOUGH! ÇA SUFFIT ! BASTA! SUFFICIT!


De acuerdo con el cánon 961 del Código de Derecho Canónico el modo ordinario de administrar el Sacramento de la Penitencia es mediante la confesión y absolución individual. Esta doctrina además, ha quedado reafirmada en la Carta Apostólica a modo de Motu Proprio, promulgado por Juan Pablo II en la Pascua de 2002 MISERICORDIA DEI y en la Nota Explicativa del Pontificio Consejo para la Interpretación de los Textos Legislativos del 8 de noviembre de l996 sobre absolución general sin previa confesión individual.
Por lo cual, y sin más preludios y dilaciones, apelamos a la conciencia de todos los fieles y sacerdotes para que se sirvan de la siguiente dirección:

prouabusos@hotmail.com

para detallar minuciosa e individualmente todo el elenco de parroquias de la Archidiócesis Metropolitana de Barcelona en España donde incumpliendo la presente normativa canónica y sacramental se conculca el derecho de los fieles a la recta administración del Sacramento de la Penitencia.
Dado en Barcelona, por imperativo de conciencia, al pie del sepulcro de San Ramón de Peñafort, Santa Iglesia Catedral de la Santa Cruz y Santa Eulalia,22 de marzo de 2007.

PRUDENTIUS DE BARCINO

P.S. Sírvanse de estos 15 días de Cuaresma antes del Triduo Pascual, cuando las hojas informativas de la Semana Santa detallan las Celebraciones Penitenciales para acudir y hacer relación de todos los abusos en cada uno de los Arciprestazgos.
Toda la información será trasmitida con nota a la Nunciatura Apostólica de Madrid y a los diversos Dicasterios Romanos concernidos en la materia.

Jordi Morrós Ribera ha dit...

I el que no has comentat és que s'ha fet la foto amb un conseller d'Iniciativa per Catalunya, en Francesc Baltasar.

Els carpetovetònics d'aquí i de més enllà de l'Ebre ja tenen titular: "Sistach se fotografía con un conseller proveniente del PSUC comunista".

Això abans tampoc no passava ja que no cal ni recordar amb quins personatges polítics es feien les fotos de les inauguracions els nostres bisbes d'aleshores.