divendres, 23 de març del 2007

Hi haurà missa en català a TVE

Finalment s’ha tancat el procés de reestructuració de la programació en català a TVE Catalunya. Tot i la reducció de costos que està realitzant Televisió Española en la nova etapa s’ha decidit preservar la producció en català prioritzant els programes de producció pròpia del centre de Sant Cugat del Vallès. I dins del que s’ha salvat, s’ha preservat l’emissió de la missa en català per TV2, dirigida amb dignitat per mossèn Manel Valls.

Podria semblar que la reestructuració era l’excusa perfecte per desfer-se la missa a TV2 en català, i passar a emetre la mateixa missa que es fa per la resta d’Espanya. Això hauria trencat l’statu quo actual on a TV2 es fa la missa i a TV3 es fa el magazine religiós, un pacte no escrit però que ha funcionat des de fa més de 20 anys. Com que a TV2 des del 1982 ja es feia la missa, quan va néixer TV3 els bisbes no van reclamar que s’emetés per cadena catalana com fan altres televisions autonòmiques. Després, ara fa tres o quatre anys, TV3 va decidir pel seu compte emetre la missa de Montserrat, tot i que només el primer diumenge de mes. Això, hagués pogut ser un argument per eliminar la missa a TV2.

Però pel que m’expliquen les coses no han anat per aquí. Un cop decidit mantenir les hores de programació en català a TVE, la missa s’ha defensat per si sola: és una producció pròpia de Sant Cugat, amb uns costos més que raonables i té una bona audiència. Algunes setmanes ha arribat a tenir l’audiència més alta de la programació catalana de TVE. No he aconseguit dades exactes però volten les 70.000 persones de mitjana. Amb normalitat i amb criteris professionals, s’ha considerat que la missa havia de continuar com fins ara.

1 comentari:

Pauper maestus ha dit...

La lista 2: De Bello Pallico 26/03/07


http://debellopallico.blogspot.com/2007/03/seconda-puntata-segunda-y-si-dios.html

SECONDA PUNTATA. SEGUNDA Y (SI DIOS QUIERE) ÚLTIMA ENTREGA


Y con esta relación de las parroquias restantes concluimos, de momento, esta iniciativa que esperamos sea de provecho para la Iglesia Universal, el bien de los fieles y toma de conciencia y responsabilidad de aquellos que tienen el cargo y empeño de velar por la recta administración de los Sacramentos. Ojalá hubiéramos leído en la carta dominical de nuestro Pastor una tan decidida defensa del Sacramento de la Penitencia y de su correcta administración, como hemos visto en las glosas dominicales de Mons. Sebastián y Mons. Casanova, obispos de Pompaelo y Vicus Ausetanus respectivamente.
Qué grato ha sido, sin embargo, constatar cómo el Santo Padre en la reciente Exhortación Apostólica "Sacramentum Caritatis" vuelve a insistir en la disciplina sacramental relativa a la Reconciliación.
Sin más dilación, he aquí el resto de la lista:


ARCIPRESTAZGO DE BADALONA SUR
VIRGEN DE LA SALUD…P. Salvador Roura
IGLESIA DE SAN JUAN BAUTISTA (SALUD ALTA)…P. Isidro Ferreté
SAN ANTONIO DE LLEFIÁ…Mn. José Luis Calvís
SAN ROQUE…P. Felipe Guerrero

ARCIPRESTAZGO DE GRAMANET
SANTA COLOMA…Mn. Salvador Bacardit (actualmente el único y persistente candidato oficial a Obispo auxiliar)
SAN JAIME Y SAN JOAQUIN… Mn. Agustín Viñas
SAN MIGUEL…Mn. Emiliano Almodóvar

ARCIPRESTAZGO DE SAN MARTIN Y PROVENSALS
SAN IGNACIO DE LOYOLA…Mn. José Serrano
SAN MARTIN DEL CLOT…Mn. Manuel Seliva
SAN AMBROSIO…Mn. Jose Enrique Roig
SAN LUIS GONZAGA…Mn. Vicente María Farré
SAN MARTIN DE PROVENSALS…Mn. Miguel Alvarez
SAN PEDRO ARMENGOL…Mn. Salvador Torres

ARCIPRESTAZGO DE CORNELLÁ
SAN ILDEFONSO (CIUDAD SATÉLITE)…Mn. Antonio Casas
SAN JAIME…Mn. José Oriol Xirinachs
SAN MIGUEL ARCANGEL…Mn. Gregorio Manso
NUESTRA SEÑORA DEL PILAR…Mn. Joan Sanmartí
NUESTRA SEÑORA DEL CARMEN (SAN JUAN DESPÍ)…Mn. José María Fisa

ARCIPRESTAZGO DE LA TORRASA-COLLBLANCH
SAN RAMON NONATO…Mn. Joaquín Brustenga