divendres, 25 de maig del 2007

Reflexió electoral sobre un contenidor



Arribes de Roma després de cinc dies desconnectat de l’actualitat i te’n recordes que estem en plena campanya electoral. Segueixo l’actualitat política amb interès, però me n’adono que si et perds durant cinc dies no entens res. Per entendre el que explicaven els diaris del dijous, vaig haver de recuperar els dels dies anteriors. El relat polític dels mitjans de declaracions i contradeclaracions és absurd quan perds el fil. Ho apunto perquè pot ser una explicació del desinterès de molts ciutadans per la política.

En teoria això hauria de passar menys en les eleccions municipals, que haurien de ser les més properes als ciutadans i on es pot valorar més l’obra feta. Serà així? Potser no. Penso en un dels temes que aquests dies ha causat més rebombori a l’edifici on hi ha la redacció de Foc Nou i El Ciervo. Ha estat la ubicació d’un contenidor de deixalles. Les darreres setmanes han estan renovant de dalt a baix el paviment del carrer Calvet de Barcelona, ampliant les voreres i reduint els carrils de circulació.

Quan les obres van arribar al número 56 els veïns es van adonar que davant de la finca els tocava un dels queixals que s’estan repartint per tot el carrer per ubicar-hi els contenidors de deixalles. I això va indignar tant als veïns que ja van fer dues reunions per protestar i exigir que davant de la seva finca no hi hagi un contenidor.

El millor va ser una de les respostes que vaig rebre quan em vaig negar a protestar per això. Em semblava una pèrdua de temps perquè si no estava davant de la nostra finca, estaria davant de la costat, i és evident que en algun lloc ha d’estar si no volem guardar les escombraries a casa. A més, amb la nova urbanització del carrer els han repartit de tal manera que n’hi ha un cada pocs metres, i així la presumpta “molèstia” queda més repartida. La resposta que em van donar va ser que “nosaltres mai hem tingut el contenidor davant de casa”.

Si hi ha gent que no pot acceptar que també li pot tocar tenir un contenidor davant de la seva finca, el dia que instal·lin una narcosala a prop de casa seva –que també n’hi ha d’haver en algun lloc- m’imagino que el seu grau d’indignació serà de tal magnitud que el que faran es posar-se a cremar contenidors. Almenys, ara, els tindran més a prop. Però que vigilin. Perquè al costat hi ha plantat un arbre que abans tampoc teníem al carrer Calvet. D’això, no em consta que se n’hagin queixa’t i no seria just que a l’arbre també li toqués rebre.

En què pensaran diumenge quan vagin a votar? En el seu contenidor o en un projecte de ciutat? Complicada la política és.

2 comentaris:

Sergi d'Assís ha dit...

Molt agut!!

Jordi Morrós Ribera ha dit...

Tan de bo el comentari del que es queixava del contenidor no sigui cap senyal d'una certa incapacitat per pensar en el que és col·lectiu, i que va una mica més enllà del que hi ha al portal de casa.