dilluns, 19 de febrer del 2007

Kasper i els anglicans: “Non é vero”

El cardenal Kasper desmenteix a Barcelona la informació que aquest matí ha publicat The Times de Londres. El titular afirma, tal com ha reproduït Europa Press, que la Comunió anglicana i l’Església catòlica ultimen un pla per unir-se sota el liderat del papa. Walter Kasper, president del Pontifici Consell per a la Promoció de la Unitat dels Cristians, que, per tant, sap perfectament com està el tema, ha estat rotund sobre el titular: “No és veritat”.

Kasper ha estat aquest dilluns al matí a Barcelona participant en una trobada ecumènica organitzada per l’arquebisbat i per l’Opus Dei. A les 10 ha fet una roda de premsa quan aquí no havia arribat res d’aquest tema. Després ha fet la conferència de la jornada i ha estat dinant al Palau de la Música Catalana. A la tarda feia una reunió amb els professors de la Facultat de Teologia de Catalunya i marxava cap a Roma. Per això, al migdia tots els periodistes hem tornat cap a la feina tan tranquils.

Però a l’hora de dinar m’he trobat l’Oriol Domingo que sortia esperitat de La Vanguardia amb la nota d’Europa Press a la mà. Hem agafat un taxi i hem enganxat a Kasper sortint de dinar. Li hem donat la nota d’agència i amb la cara de sorpresa només llegir el titular ho ha deixat ben clar. Després ha afegit que “sobre el primat del papa hi ha hagut acostaments, però no hi ha consens”. Dimarts a La Vanguardia suposo que podreu llegir el que ens ha comentat sobre el treball conjunt que s’està fent amb els anglicans. Per fi a Barcelona tenim una exclusiva mundial.

PD: Avui dimarts el Vaticà ha publicat la nota que confirma el desmentit de Kasper.