dimecres, 26 de juliol de 2006

La immigració i la filtració

Aquest matí hem fet una roda de premsa de la Síndica de Greuges de Barcelona, Pilar Malla, per presentar un document sobre immigració. No és un estudi sociològic ni estadístic sinó un conjunt de propostes per afavorir la convivència a través del respecte dels drets i deures de tots els ciutadans. Podeu consultar el text complert o un resum. Un document que es pot vincular a la Carta de Drets i Deures que està preparant l’Ajuntament de Barcelona.

La sorpresa ha estat que aquest matí el contingut de l’informe ja ha sortit a El Periòdico. No és la primera vegada que passa amb un document de la Síndica però sempre passa quan l’informe ja està en mans dels grups municipals. En aquest cas, des de fa deu dies. Normalment un document es filtra per perjudicar a algú, esbombant una informació que pot fer mal a l’adversari. En aquest cas, però, la finalitat de la filtració és una altra: intentar que el text passi el més desapercebut possible. Com que l’ha tret un diari en exclusiva, els altres mitjans perden les ganes de parlar-ne, i alhora, s’enfaden perquè l’exclusiva no l’han tingut ells.

Tot i això, a la roda de premsa han vingut tots els diaris, ràdios i BTV i Localia de televisions. Per tant, ha anat bé. Encara que segurament enlloc de parlar del document parlaran de la opinió de la Síndica sobre la necessitat de regularitzar els immigrants sense papers o de la presència d'immigrants a les escoles privades. I segur que alguna crítica caurà. Però aquest és el joc, i no queda més remei que jugar-hi. Qui no vulgui pols, que no vagi a l'era.

1 comentari:

Guillem Carbonell ha dit...

Hola Jordi. Caram, interessant això de la filtració, no ho hagués sabut ...