dimarts, 11 de juliol del 2006

Adéu a Navarro Valls

Quan estic escrivint una nota pel blog d'avui m’arriba la notícia del relleu de Navarro Valls. Aquest papa, a poc a poc, però no para. El que sorprèn més no és el relleu, que ja estava anunciat per després del viatge a Espanya, sinó el substitut. D’un de l’Opus passem a un jesuïta! És l’italià Federico Lombardi i serà el nou portaveu del Vaticà. Aquí el teniu en una foto amb el papa quan va visitar Radio Vaticana el mes de març (el papa és el senyor que va de blanc). Està assegut i darrera hi ha el superior general dels jesuïtes, el pare Peter-Hans Kolvenbach.

De Lombardi personalment no en sé res però m’expliquen que la notícia ha caigut bé entre els jesuïtes. Fins ara era director de la ràdio i de la televisió vaticana i havia estat superior general dels jesuïtes italians i director de la Civiltà Cattolica. No ens trobem amb un franctirador com Martínez Camino, sinó amb un home en sintonia amb la línia actual dels jesuïtes. Ja sé que dins de l’Església aquestes coses no es poden dir, perquè les claus d’intepretació dels moviments del poder diuen que són d’un altre món, però aquest nomenament és una jugada mestra que no fa cap favor a l’Opus. I ja en van tres, perquè Benet XVI ja ha cridat a l’ordre als Kikos per les seves litúrgies i ha apartat de l'escena el fundador dels Legionarios. El que s’arriba a veure.

Aprofito per recomanar l’assistència a alguns dels actes que farà aquesta setmana a Catalunya el general dels jesuïtes. Kolvenbach estarà a Barcelona del dijous al dissabte. Farà dos actes públics el divendres. A les 17 h. Eucaristia d’acció de gràcies pels 100 anys de l’IQS, presidida per l’arquebisbe Martínez Sistach (A l’Església del Sagrat Cor. Jesuïtes. C/ Casp, 27. Barcelona). I a les 20 h. farà una conferència al Palau de Congressos de Catalunya (Av. Diagonal, 661-671. Barcelona). Serà una de les últimes oportunitats d'escoltar el successor del pare Arrupe, perquè Kolvenbach ja anunciat que deixa el càrrec al gener del 2008.