dilluns, 23 de març del 2009

Els amics de Taltavull



Val pena insistir en el tema. “Vosaltres sou els meus amics”, el lema episcopal de Sebastià Taltavull. La idea més interessant me la deia Oriol Domingo (a qui li torno li cita del Foc Nou) el dissabte en acabar-se la cerimònia d’ordenació. Que la gràcia d’aquest lema episcopal és que tothom l’entén. No calen més exegesis teològico-pastorals. Com les paraules de salutació del nou bisbe auxiliar de Barcelona. Ni més ni menys del que s’esqueia. Però sobretot comprensibles per a tothom. No cal ser de gremi per entendre-les.

Fa uns dies Manuel de Unciti recordava la frase: “Els bisbes són nomenats no ‘contra’ l’Església local, sinó a favor d’ella”. Doncs això és el que va passar dissabte a la catedral de Barcelona. Aquí teniu els primers aplaudiments que va rebre Taltavull en la cerimònia i algunes imatges.







PD per al senyor Nunci: Benvolgut monsenyor, agrair-li que hagi entès el significat que té per nosaltres i s’hagi esforçat per parlar en català cada vegada que intervé en un celebració litúrgica a Catalunya, fins i tot pronunciant tot el ritual amb un accent més que correcte. És un gest que l’honora, igual que ahir quan es va disculpar (no calia, ja es comprèn) per no poder improvitzar més d’una frase en català en les paraules finals. Com que s’ha convertit en una costum seva habitual, sembla que no tingui la importància què té. Per això és encara més just agrair-li-ho.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Però quantes bones noticies aquest mati!!! Des de Roma en dono gràcies a Déu. Marta

Devot de Sant Bernat de Menthon ha dit...

¿Perque no comentes que el verset sencer de l'evangeli que el nou bisbe ha triat com a lema episcopal (Jn 15,14) es "Vosaltres sou els meus amics SI FEU EL QUE JO US MANO", segons el mateix enllaç que ens proposes?

Jordi Llisterri i Boix ha dit...

Devot, perquè el lema diu el que diu i perquè l'Evangeli també continua dient: "Ja no us dic servents, perquè el servent no sap què fa el seu amo."

En tot cas, en el text que va llegir al final de la missa, ell s'explica perfectament sobre com interpretar-ho: http://www.arqbcn.cat/home/html/noticies_detall_cos.asp?cod_reg=4175&cod_epi=1

Anònim ha dit...

Benvolgut Jordi,

Tu creus que el nostre nou i estimat Bisbe Auxiliar tindrà possibilitats i autonomia per actuar?

A. D. P.

Anònim ha dit...

Doncs a mi em va semblar molt lleig que el bisbe Taltavull ni es dignés mencionar en les seves paraules al bisbe Carrera, predecessor seu que no fa ni sis mesos que és mort.

Anònim ha dit...

A mi també em va sobtar molt que no cités al bisbe Carrera.