dimecres, 25 de febrer del 2009

Deliris integristes



Diumenge em va sorprendre la pàgina de l’Oriol Domingo de La Vanguardia sobre els deliris integristes a internet. Als individus amb conductes patològiques res els satisfà tant com que parlin d’ells. Però veient la reacció de la caverna mediàtica, vol dir que va tocar os.

Dilluns vaig donar una volta per aquesta web de Germinans i només entrar-hi vaig trobar la imatge que encapçala aquesta nota. No cal dir més. Ni les joventuts anarcosindicalistes en el seu moment de màxim esplendor anticlerical s’haurien atrevit a tant. Sort que diuen que són sacerdots catòlics, que sinó ja haurien posat una bomba al bisbat.

Dimarts, mirant les reaccions encara vaig flipar més. Ells disparen a tort i a dret, però quan algú s’atreveix a dir-los quatre veritats, ja agiten el fantasma de la llibertat d’expressió en la que no han cregut mai quan és la llibertat d’expressió dels altres. Hi eren tots: losantians, cigonyas, bustamantes, copes... en un festí joseantonià. En la tònica habitual de manipular la realitat, d’un acte a la Fundació Joan Maragall on es va opinar que els bisbes haurien de desautoritzar aquesta gent, n’extreuen que mossèn Matabosch ha muntat una cacera de bruixes. Ells que només trempen els dies que poden repartir desautoritzacions i condemnes. I ho interpreten com una victòria de la seva importància, quan només és una mostra de les seves misèries.

M’agradaria saber què es pren aquesta gent quan es desperta.

32 comentaris:

Jordi Morrós Ribera ha dit...

Preguntes què es prenen aquesta gent?

Es prenen la mateixa medecina que reparteixen a l'emisora radiofònica innombrable controlada per la conferència episcopal del país del costat.

Anònim ha dit...

No expliques que la disfressa de "El Padrino" era una broma de Carnestoltes, la van penjar el divendres i la van treure el dilluns. No té voluntat d'injuria sino de broma. Quina disfressa li posaries tu al cardenal Sistach?

Anònim ha dit...

Es decir, que para denunciar que los de germinans han puesto una imagen ofensiva que ya no está en la red, llegas tú y la salvas y publicas. ¿No es tan ofensiva? Eres como aquél que va diciéndo: "Pepito ha dicho Cabrón, y eso está muy feo porque decir Cabrón es una palabrota fea y las palabrotas feas como Cabrón no se pueden decir"
Acusica y tontín...

@nuriaiceta ha dit...

Jordi, ja sé que ho has explicat molt bé al teu bloc, així que no és culpa teva, però segueixo sense entendre que hi pugui haver gent dedicada a fer mal mentre prediquen que fan el bé. Ja s'han llegit l'Evangeli, ni que sigui en diagonal? No sé perquè se'ls fa tant de cas (com jo mateixa amb aquest comentari). Si és perquè se suposa que poden tenir alguna influència en algun despatx, potser que també girem la mirada cap a aquest despatx, no cap a ells.

Unknown ha dit...

A l'anònim de les 10:43 AM: A tú que et semblaria si en aquest Blog, per exemple, es posés al cardenal Carles "disfressat" de Freddy Kruger?

Anònim ha dit...

Si está bien hecho...

Anònim ha dit...

Als qui justifiquen la "broma" els dic que és del tot inacceptable que es titlli el cardenal-arquebisbe, el teu bisbe, de "El Padrí". Hi ha coses que no es poden fer, ni en broma.

Subscric plenament el comentari que fa el Jordi Llisterri. Molt encertat! Penso que els capellans que fan això són malalts integristes, que volen el retorn al Vaticà I o a Trento. Potser, si fossin coherents,ingressarien en la Fraternitat Piu X. Encara me'ls imagino negant l'holocaus.

Jaume

Anònim ha dit...

Està molt bé, l'article de l'Oriol Domingo. I tant que ha picat os!!
Però hi hagués pogut afegir un comentari: Que fa un cert temps, i durant unes quantes hores es van penjar a internet dos noms de dues persones a les que s'identificava com a dos habituals de germinans germinabit.

Evidentment que en Domingo no podia pas que repetir aquests noms, però sí que hagués pogut dir que, fins ara, cap dels dos acusats ho ha desmentit d'una manera pública i explícita (encara que a nivel particular han plorat molt sobre l'espatlla de qui s'els ha volgut escoltar)

Laia ha dit...

Me n'adono que visc feliç inmersa en la meva ignorància.

Jordi Morrós Ribera ha dit...

Per a la Laia.

Sobre aquest tema és el millor que pots fer.

Quan menys en parlem en públic (i Internet per ara ho és de públic) molt millor.

Com contestaríeu vosaltres a algú que us enviés anònims? Sense dubtar-ho ni un moment amb el silenci.

I a sobre els qui signen els anònims se suposa que són els nostres germans en la fe. "Toma castaña" (als de la colla integrista els agrada molt el castellà tal i com es posa de manifest a la seva Web).

Anònim ha dit...

L'espectacle que dóna GG és lamentable. Els seus corifeus, propagant com a veritats de fe el que només són rumors, tergiversacions i malintencionades mitges veritats estan fent molt de mal a Catalunya. Realment, volem seguir amb aquesta gent? I en Rouco decapitant l'Església catalana.
Per cert, els de GG, si són tan amics de la disfressa, haurien de saber que s'han acabat els Carnavals i que és hora de donar la cara.

Anònim ha dit...

Jordi,

el teu article d'avui està molt bé. Ara bé, Germinans no és només un grup tronat de capellans i laics "integristes" i "nacionales" (espanyols, que tenen dos referents clars: José Maria Aznar i el Cardenal Rouco). En aquest sentit, el Cigueña, el Bustamante, el Losantos, el Vidal formen part d'una mateixa trama: el nou "nacional-catolicisme espanyolista" que en molts aspectes, com assenyalaba l'Oriol Domingo, cada vegada estan caient en una deriva Lefevrista.

Sí Jordi, aquest és el nucli "aznar-lefebrista" de Catalunya.

A més de ser dolents i patir malalties mentals severes.

Endavant Jordi, estem amb tu,

Gabriel Martinez Voltes

Anònim ha dit...

Jordi,

Hoy me han comentado que visitara tu Bloc.Tienes toda la razón del mundo: esta banda de facinerosos anónimos no pueden ser reconocidos como católicos. Sencillamente son una pandilla de resentidos reaccionarios sedientos de maldad. De mucha maldad.
Lo de Germinans tiene mucha inquina y no me sorprende que el Cigueña los adore. Tal para cual

Antonio, de Nou Barris

Silveri Garrell ha dit...

Aquesta vegada la cosa comença a ser manicomial, però no us esvaloteu que no és gaire bo per la salut, cal agafar-s'ho amb humorisme.

Anònim ha dit...

Silveri,

forma vostè part del grup de dements Germinans?
Què en pensa vostè?
Creu que actuen honestament? Què són catòlics?
Vostè no creu que són una "pandilla" de dements?

Marcià Clos

Anònim ha dit...

Por favor, dejad en paz a Silverio. Este almenos da la cara. No como los de Germinans que se esconden en el anonimato.

Por cierto, ¿qué hacen nuestros obispos para acabar con Germinans?

Si estos fueran de izquierda ya estarían excomulgados. ¿Porqué tanta pasividad?. No lo entiendo

Antonio Corrales

Jordi Llisterri i Boix ha dit...

Sembla que avui plou.

Anònim ha dit...

Muy bien Jordi. Lo mejor que leido sobre esta aberrante pagina web que es Germinans Germinabit. Los de Germinans hacen critica emboscados en el anonimato. Usan la pluma para disparar contra perosnas decentes. Se les ve el plumero. Solo pueden debatir quienes tienen nombre y apellidos conocidos. Si se mordieran la lengua morirían envenedados. Los de Germinans Germinabit dicen que la verdad los hará libres. Mienten. Quien inventó la frase se refería Jesús que acudía al templo dando la cara. Y así le fue. Los Germinans se ocultan. ¿Que esconden?, ¿por que no dan la cara?, ¿les asusta perder su posición?, ¿temen volver a perder la cartera?.

Anònim ha dit...

Muy bien Jordi. Lo mejor que leido sobre esta aberrante pagina web que es Germinans Germinabit. Los de Germinans hacen critica emboscados en el anonimato. Usan la pluma para disparar contra perosnas decentes. Se les ve el plumero. Solo pueden debatir quienes tienen nombre y apellidos conocidos. Si se mordieran la lengua morirían envenedados. Los de Germinans Germinabit dicen que la verdad los hará libres. Mienten. Quien inventó la frase se refería Jesús que acudía al templo dando la cara. Y así le fue. Los Germinans se ocultan. ¿Que esconden?, ¿por que no dan la cara?, ¿les asusta perder su posición?, ¿temen volver a perder la cartera?.

Anònim ha dit...

Gabriel Martinez Voltes, Antonio, de Nou Barris, Marcià Clos, Antonio Corrales, Agustin Raposo... todos la misma persona. También conocido como Mossen Tomas Agustí i Balmes (¿qué pasó con contragerminans, hermoso?), Arnau Pujol i Prat, Francesc Oller, Josep Serarols Paredes y actualmente haciendo el... indio como A. De Foguera Alta. Te sigo la pista, es tan secillo como seguir el olor de una mofeta... dejas rastro allá por donde vas...

Anònim ha dit...

Germinans es la expresión fascista de la Iglesia Católica. Seguid esa pista y los descubrireis......Se encuentran en un edificio entre de Plaza Cataluña y la Catedral.


Carlos M.

Silveri Garrell ha dit...

Hi han deliris integristes de dretes i també d'esquerres, els primers tot ho volen solucionar a cops de confessionari i els segons ho volen solucionar a cops de preservatiu. Tan els uns com els altres son perillosos, no ho dubteu, però no crec que els de Germinabis arribin a tant de fustàm.

Anònim ha dit...

I posats a tencar blogs que critiquen bisbes ¿perquè no tanquem el blog d´en burxeta que posa als bisbes,a colegas seus i sobre tot a l¨Esglesia Catolica com un drap en el seu blog?¿es que els capellans progressistes pot gaudir de la llibertat d´expressió i els integristes no?no soc catolica pèro si ho fos me decantaria mès per els de germinans que per vosaltres sense dubtes,almenys son fidels a la seva religió.Lidia.

Silveri Garrell ha dit...

Lidia: en Burxeta practica el dret d'admisió en el seu blog, només admet els comentaris mediocres que l'halaguen i censura els comentaris enginyosos que el critiquen, en poques paraules: en Burxeta vol ovelles obedientes al seu blog. Ja veieu quins son els més destacats del Forum Alsina. Algú m'ha preguntat si jo soc de Germinabis, doncs li dic que no, encara que m'agrada defensar-los per el que tenen de positiu segons la meva òptica.

Anònim ha dit...

Tens raó Silveri,a mi per exemple me té vetada,cada comentari que li poso,me l´esborra,per aixó me fá rabia que despres els seus amics(morrós i llisterri)parlin de la llibertat d´expressió,s´ha de predicar amb l´exemple,i en coses ten importants crec que es molt important la imparcialitat en els judicis.Lidia.

Silveri Garrell ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Silveri Garrell ha dit...

A veure si connecta ara, l'Oriol Domingo a La Vanguardia d'avui que es tema candent http://www.lavanguardia.es/lv24h2007/20080922/53544772332.html

Anònim ha dit...

Anónimo quien se equivoca eres tú. Crees saber que puedes esconderte bajo la oscuridad. Sigue con tu inocencia. Sé quien eres, lo que haces, cuando entras y sales, nada de lo tuyo mes es indiferente y desconocido. No seas un angel celestial. Dejas las ambivalencias y asume tu memez. No he de perder mucho el tiempo contigo, porque tú sí que dejas un rastro inconfundible, Tú y tus amigos floricultores. Por donde pasas dejas rastro.. No hace falta que te escondas más en el mentiroso anonimato y tu tozudez obsesiva. Eres como el hollín de las chimeneas, lo manchas todo. Te crees príncipe de las tinieblas pero pronto se encenderá la luz. Estate tranquilo, tu nombre, que ya lo he dicho, será el primero en saberse. Después, todo será coser y cantar. Por cierto, podríamos contar la copla “A la Virgen de Alharilla” que dice así: “Es María la Reina de España/ que un día el Ebro quiso visitar /y por eso los hijos de España / le llamamos Madre del Pilar / En Porcuna se llama a esa Reina / Virgen de Alharilla Madre celestial. De nuevo sale otra pista. ¿Quieres más?.

Anònim ha dit...

No cal remuntar-se als anarquistes, Jordi. Si vas als muntatges d'Església Plural i afins ja trobes un precedent força més agressiu amb aquell de "DERRIBOS UREÑA" I "OPOSA'T A UN BISBE DE L'OPUS", i aquests no eren de broma com els de Germinans, maliciosa si vols, però broma. I recorda també que van intentar boicotejar físicament tres consagracions episcopals: Sáiz Meneses, Casanova i Pujol. Les coses en el seu lloc.

Anònim ha dit...

Aviam sí freneu a l'Oriol Domingo que està desbocat. Només falta que es faci petons amb la Cigonya.

Outsider friar ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Outsider friar ha dit...

És cert; tothom va bastant desbocat. L'article de l'Oriol Domingo de La Vanguardia barreja un acte de la Fundació Joan Maragall amb fragments de documents dels nostres bisbes i declaracions de Federico Lombardi que hauríem d'entendre aplicables a tota la comunitat cristiana; és ben bé un absurd voler aplicar-los només a Germinans (a qui atribueix d'aquesta manera una importància desmesurada). No cal l'existència de Germinans perque els nostres bisbes es refereixin a la necessitat de comunió eclesial, de respecte i de diàleg. La concòrdia interna i el respecte intern i extern són una necessitat. El dret d'opinar i de criticar cal que siguin exercits sempre amb respecte i elegància. I això no ho estem fent. I això val per a tots. Per Germinans, per las Redes Cristianas, pels Forums Alsinas, per Laeto Animo i per mi mateix que estic escrivint aquest comentari en un espai públic. Germinans podrien ser tal vegada titllats d'integristes (denominació prou ambigua), però comencem a situar-nos als seus nivells si els connectem amb els bisbes lefebvrians (?), amb no sé què de joseantonià (!), si utilitzem com s'ha utilitzat en aquests comentaris la paraula "fascista" o si els diagnostiquem alegrement "malalties mentals severes". Amics meus, deixant de banda els anglicismes, si una cosa hem de tenir ben clara, és que de boigs no ho són pas, no són obcecats: no els hi disminuïm la culpabilitat. No ens la disminuïm, ningú, començant pels nostres Pastors. Si caeci essetis, non haberetis peccatum: nunc vero dicitis: Videmus: peccatum vestrum (et nostrum) manet.