diumenge, 14 de gener del 2007

Més blocs

Veig que a poc a poc van apareixen nous blocs de gent de l’Església catalana i que sense dir-nos-ho ens anem linkant els uns als altres (tal com Ell ens ha linkat). Entre aquests blocs destaca amb llum pròpia Libèria. El jesuïta Pau Vidal ha escollit un nom tan significatiu com enpau.blogspot.com. És la corresponsalia en directe d’un missioner a Libèria. Amb altres iniciatives semblants de les desenes de missioners que tenim repartits a tot el món tindríem una xarxa de testimoniatge que no es podria pagar amb cent campanyes de màrqueting. Sens dubte amb aquest bloc els jesuïtes catalans estan demostrant ser capdavanters en aquesta matèria. I ja s’han posat a pensar-hi en el Temple Virtual. I, per cert, finalment han fet el necessari canvi de disseny de la web de Cristianisme i Justícia. Ja clamava al cel.

També aquests dies he vist com posava en marxa el seu bloc Josep Angel Colomés, director del Full Diocesà de Solsona. Amb menys activitat, veig també altres blocs, la germana Regina Goberna de Sant Benet de Montserrat, i des de la Catalunya interior Beninge Rafat.

D’altra banda, entre els pioners de la presència a Internet s’ha de destacar un gironí singular. Àngel Rodríguez Vilagran, col·laborador de la Delegació de Mitjans de Comunicació de Girona, manté la web El Angel de Web i la Web de Sant Narcís. Aquest dissabte, l’Àngel va tenir l'amabilitat de parlar de Laeto animo en la seva secció setmanal del Diari de Girona.

Haurem, doncs, d’encomanar-nos a sant Narcís perquè faci florir blocs d’aquests com a mosques.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies per aquests comentaris, m'he assabentat del bloc del Benigne Rafart, fins aquest estiu director del Full diocesà de Solsona. És ben bé que entre tots podem aportar la diversitat i les notícies d'Església de manera ràpida, àgil i fàcil.

eloi ha dit...

Jordi, gràcies pel seguiment que vas fent de la blocosfera eclesial!. i, sí, certament feia falta una altra "interface" a Cristianisme i Justícia.
per cert... per quan un lloc web a on apareguin els blocs eclesials de tots els colors?

Jordi Llisterri i Boix ha dit...

Eloi, seria una gran idea un espai comú per aquesta blogosfera eclesial. Ens hi posem a treballar.

eloi ha dit...

He penjat un bloc sobrte el tema de la visbilitat de la blocosfera eclesial per si t'interessa.