dilluns, 29 de desembre del 2008

En defensa de la família i de les tradicions cristianes

Aquest diumenge l’he dedicat a la família i a les tradicions cristianes. Amb tots els nens hem anat a veure a la residència a un familiar al qui no visitem tantes vegades com caldria i hem anat a veure Els Pastorets.

En aquest cas hem escollit la versió de L’Estel de Natzaret, que a mi m’agrada menys que la de Folch i Torres, que és en la que havia sortit de petit. Però mentre la vèiem al Centre Catòlic de Sants pensava que realment l’obra teatral dels pastorets, representada cada Nadal a desenes de teatres amateurs, és la culminació de la difusió teològica popular a Catalunya. I tot i que les formes arcaiques de l’obra avui grinyolen, fan el seu servei mentre no trobem cosa millor per substituir-los.

En tot cas, hem fet vida familiar i cristiana. I m’ho he passat prou bé per a fer-ne un vídeo amb el mòbil. A més, ens ha convidat la meva cosina i, així, m’ha sortit més bé de preu que pagar un AVE fins a la Plaza Colón de Madrid.

PD: I tot, sense haver de criticar a ningú pel que feia o deixava de fer.



4 comentaris:

Silveri Garrell ha dit...

No entenc quines formes dels pastorets son "arcaiques", ¿¿tal vegada els manca una parella gai??.

Jordi Morrós Ribera ha dit...

Vinga Silveri, que tu has vist prou "Pastorets" i saps prou teologia com perquè no t'hàgim d'explicar tot el que hi ha d'arcaic i recarregat als nostres "Pastorets", cosa per altra banda que no és pas exclusiu del cristianisme sinó que és present a qualsevol tradició religiosa de caire popular.

Joan Salicru ha dit...

Jordi,
si entres al meu bloc, faig una entrada sobre el tema Pastorets. A Mataró també fem L'Estel de Natzaret, que jo crec que li dóna mil voltes al de Folch i Torres. L'Estel és dramàtic, còmic, profund, lleuger... tot alhora.
Vine'ls a veure.
Una abraçada
joan

Anònim ha dit...

Hola Jordi,
A Sarrià fa 102 anys que representem L'Estel. Ho fem amb orquestra, solistes i cor en directe. A més dels actors hi ha els tramoies, maquilladors, encarregats del vestidor (perquè cada a representació hi s'hi puguin afegir figurants, nens que els faci il·lusió participar),...tots voluntaris. Això fa un ambient de germanor i col·laboració entre persones de diverses generacions com tenim poques ocasions de viure en l'època actual. Només per això ja val la pena. I si aconseguim que els qui ens vénen a veure en gaudeixen, millor! Encara hi sou a temps per als dies 10 i 11 de gener a 2/4 de 6 de la tarda. Fins aviat!
Carme Miralles de Imperial