dimarts, 19 de febrer del 2008

Una nota mal rebuda


Avui s’ha presentat amb una roda de premsa aquesta significativa Declaració. Significativa pel to i pels qui la signen. Tal com s’ha explicat en la presentació, la declaració és una iniciativa que no neix de cap grup, no té el suport de cap institució, ni té cap pretensió de continuïtat. Només diversos dels signats hem donat un cop de mà per tirar endavant la iniciativa. Com a manifestació dels laics, se suma a la que van fer els religiosos fa pocs dies.

Aquest text s’ha presentat per recollir i visualitzar el sentiment de molts cristians de Catalunya que s'ha sentit incomodes amb la “Nota de la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola sobre les eleccions generals del 2008”. L’important és que la majoria de signatures són rellevants i que expressen un sentiment de malestar de forma transversal. Podrien ser més o podrien ser uns altres. Però els que hi ha són persones de grups i tendències ben diferents; a part d’anar junts a missa en poc llocs els podreu veure plegats. I el nexe d’unió puntual és que la Nota dels bisbes ha estat mal rebuda i que els laics tenen dret a dir-ho i a opinar públicament en temes que no afecten a “la integritat de la fe i dels costums”. Es pot discrepar i no perdre el respecte.


3 comentaris:

Silveri Garrell ha dit...

En el document es fan varies referències a la "confrontaciò" que s'atribueix als bisbes centralistes. Es una forma equivocada d'interpretar la realitat, doncs cap dels bisbes implicats és dedica a fer kaleborroca i només com a máxim els bisbes mencionats han fomentat "manifes" i rès més. Si els homosexuals poden fer manifestacions també els catòlics els podem imitar, doncs faltaria més. ¿¿O tal vegada ens hem d'abaixar els pantalons??

Xavier ha dit...

Silveri, Silveri, que potser no hi ha homosexuals entre els catòlics? Que patiu homofòbia?

Jordi Morrós Ribera ha dit...

Ai Silveri com s'escapen els tics profunds que tots portem a sobre.

Se t'ha escapat el tic de que "homosexual" i "catòlic" són termes que s'exclouen segons tu.

Apa repassa una mica la història de la soferta Església Catòlica i veuràs com no ho han estat mai de mutuament excloents aquest dos conceptes.