dimecres, 6 de febrer de 2008

“Dios no existe”


Dilluns apareixen unes pintades a la façana de la parròquia per la que passo cada dia al matí. Una diu “Dios no existe”, també hi ha obscenitat sobre el papa i una altra que posa “maricones”. Aquesta última denota ja el nivell intel·lectual dels autors de les pintades, perquè un ateisme o un anticlericalisme il·lustrat a priori no consideraria l’orientació sexual una forma d’insult. O sigui, una bretolada sense més transcendència. L’endemà a primera hora del matí ja hi havia un brigada municipal que va deixar la façana neta i polida. El rector de la parròquia és un sant i després del disgust no hi donarà més voltes.

Però em va quedar gravat el “Dios no existe”. Perquè enmig del soroll d’aquestes setmanes, on l’Església ha estat protagonista, el problema principal és que res en ha ajudat a fer veure a Déu i ni a mostrar als altres que Déu existeix. No és aquesta la tasca principal de l’Església?

PD: I avui veig altres bisbes que parlen. Els uns i els altres ja estan en el “i tu més”, o sigui, demanar concòrdia i donar la culpa a l’altre o matar al missatger.

10 comentaris:

Sinsa ha dit...

fa cosa de 12 anys al meu poble també van pintar a l'Església "Dios no existe" el rector que era un sant home va agafar un martellet i com que ho van pintar a la pedra, va picar el no. així va quedar la frase en positiu: Dios existe! Va donar una bona lliçó!

Anònim ha dit...

Fa uns anys passava per davant d´una parròquia que hi havia una mateixa pintada, em refereixo a la de mari.... I el més greu és que hi tenen una escola al costat.

Anàlisi de Contingut ha dit...

Jordi, tu que ets periodista:
és possible que cap periodista "professional" dels grans mitjans de comunicació no es llegeixin els blocs catòlics?
Com pot ser que el bloc d'en Burxeta anuncii des de dimarts que el Nunci va a Girona i encara a hores d'ara ningú se n'hagi fet ressò?
A veure si els blocs catòlics els llegiran només quatre missaires !!!

Anònim ha dit...

Analisi de contingut: Entra al JI i el Germinans, que s'en han fet ressó. Hi ha blogs i blogs.

Anònim ha dit...

Perdó: Volia dir el JAI.

Anàlisi de continguts ha dit...

Jo em refereixo a que ni LA VANGUARDIA, EL PERIODICO, EL PAÍS, EL PUNT ... s'han fet ressò de la propera visita del Nunci a Girona. Parlo de diaris, no de blocs.

anaàlisi de continguts (2) ha dit...

Si fa dos dies que en BURXETA anuncia la visita i cap diari ho ha dit vol dir que els blocs catòlics els miren els missaires i prou o ... qu ehi h amolt periodista que espera que li arribi la noticia i no la busca. Aquí comença una degradació de la feina periodística, la falta de ganes de buscar la notícia, d'investigar-la ...

Silveri Garrell ha dit...

Jo tamnbé he col·laborat a netejar una pintada fa uns anys que posava "la religiò negoci rodó". Els ajuntaments tenen els liquits decapans per treure pintades, que els paguin ells abans que les parroquies.

Anònim ha dit...

Una alternativa cristiana al Sistema:

http://lacomunidad.elpais.com/periferia06/posts

El Blog de Cordura
Testimonios del crepúsculo

Jordina ha dit...

EEE

Aquest cap de setmana sortia a El Punt o al Diari de Girona, perquè ens bam preguntar: que és un Nunci???

perdoneu l'ignorància...però que és???