Oposició episcopal catalana a Educació per a la Ciutadania, però amb diàleg.
Aquesta setmana els bisbes catalans s’han reunit a la Vall d’Aran. En la tradicional nota final la Conferència Episcopal Tarraconense han fet la seva primera manifestació conjunta sobre la polèmica de l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania. Els bisbes diuen que “fan seves les Notes emeses al respecte per la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola”, que voldria dir que s’hi oposen amb dents i ungles. Tampoc podrien dir tot el contrari (o potser, si?). El cas és que tot seguit afegeixen que ”esperen que, amb diàleg constructiu, l'Administració escolar atengui les justes demandes de tots els implicats en el món de l'educació i busqui una aplicació de la Llei i els Decrets que la desenvolupen, que tingui en compte les exigències de consciència dels alumnes i les seves famílies.”
Potser és filar prim, però no és el mateix treure l’artilleria pesada, que apostar pel diàleg de manera que l’aplicació d’una cosa que potser no els agrada es faci de la manera més raonable possible. Si més no, és més sensat, i efectiu.
Coincidint amb això, aquesta setmana Cristianisme i Justícia ha començat a difondre un Quadern sobre el mateix tema. Me’l miraré. Aquí hi ha un resum.
2 comentaris:
Potser és discutible una assignatura com la d'educació per a la ciutadania, però no és vàlid aplicar un raser per uns un altre pels altres. El canvi de curriculum que ha fet la Conferència Episcopal per a l'assignatura de religió és més "doctrinal que mai" i també bastant discutible. A les meves mans va arribar la proposta de llibre de religió d'una editorial on s'afirmaven coses com; "La masturbació impedeix la normal maduració afectiva de la persona" o situa la qüestió moral de l'avortament al costat de la del terrorisme.
Tampoc oblidem que han defensat molt malament l'Assignatura de Religió que ha perdut hores lectives. No fan bé la seva feina, gens bé.
Els bisbes catalans no fan més que jugar a dos bandes: fent seguidisme de la conferència episcopal espanyola i alhora dient que estan oberts al diàleg. Quedar bé amb tothom sense mullar-se massa.
He llegit la nota dels bisbes catalans i veig que subscriuen la de la Conferència episcopal espanyola; això sí, són més discrets i aposten pel diàleg. De tota manera, l'assignatura no és neutra i trobo legítim que els pares s'hi posin ja que l'educació moral no és cosa de l'estat i estareu d'acord amb mi que els governants actuals tenen tendència a legislar sense buscar el denominador comú, precisament.
Publica un comentari a l'entrada