dimarts, 5 de desembre del 2006

Primera i segona lectura

Avui he estat tot el dia a casa fabricant mocs. Aquesta parada tècnica em permet recomanar dues lectures de cara a aquest pont, un claretià i un caputxí.

D’una banda una àmplia entrevista a Fernando Sebastián publicada aquest diumenge a l’ABC. L’arquebisbe de Pamplona és un claretià amb molt de pes a la Conferència Episcopal i tots els bisbes se l’escolten quan parla. Sebastián, un dels ponent de la Instrucció Pastoral, dóna claus de lectura d’aquest document i l'entrevista permet entendre què es respira entre els bisbes espanyols.

Com a segona lectura us recomano aquest article enviat per Zenit. M’ha cridat l’atenció pel seu autor, el caputxí Raniero Cantalamesa. A més de tenir un cognom italià d’aquells que fa gràcia, Cantalamesa va predicar el retir dels cardenals previ al conclave del 2005 que va escollir a Benet XVI. Per tant, és una veu de pes de la qual no n’havia llegit mai res. Hi ha entrat pensant que seria un bon totxo d’article, i no. Realment està escrit per un bon predicador. És molt interessant el contingut sobre les investigacions històriques i les recreacions periodístiques del Jesús històric, amb coses ben sabudes però que mai fa mal per refrescar la memòria catequística. Un debat amb les posicions oposades al seu punt de vista sense neures persecutòries. Ben catòlic. Apa, bon cap de setmana.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sra, Grasas,
ja et vaig dir que no estaba bé la teva actitut. Jo discrepo molts cops del que diu en Jordi però no per això li rebentaré el seu blog. Crec en la llibertat d´expressió i quan li hagi de comentar quelcom ho faré amb molt de gust, sempre i quan pugui. No ens hem de molestar els uns amb els altres. Per què no crees un blog i dius allà el que vulguis o encara millor per què no fas un article amb les teves idees sense anar copiant altres pàgines?
Pel que veig l´article que li has recomanat al Jordi només ha durat un dia.
Salutacions!