dilluns, 9 d’octubre del 2006

La foto del dia II


Segon lliurament de la foto del dia. La de divendres de l’arquebisbe Martínez Sistach amb Montilla. Fixeu-vos que al servei de premsa del bisbat són més llestos que la gana i la nota que han publicat és gairebé una fotocòpia de la nota de dijous amb Mas. En canvi, sorprèn que en la nota del PSC no hi hagi la foto. En tot cas, Sistach ha estat l’eclesiàstic més hàbil programant i publicitant les trobades amb Mas i Montilla conjuntament. I els altres candidats ja saben que també tenen les portes obertes.

Divendres parlava també de la nota dels bisbes catalans sobre les eleccions. Alguns fan notar que és més carca que la d’altres anys. La veritat és que a mi no em va sorprendre especialment perquè ja sabem els temes que treuen darrerament en aquests casos. D’altra banda, em sembla que el valor d’aquestes notes és bastant relatiu, perquè la gent ja es prou gran per saber què ha de votar i perquè tothom ja sap què dirà l’Església jeràrquica del matrimoni gai, de l’eutanàsia o de l’avortament, i tots els cristians ja saben quina postura tenen davant d’aquests temes i quin pes tenen en la decisió del seu vot. Per exemple, algú creu que algun independentista deixarà de votar ERC per la nota dels bisbes? O els més esquerrans abandonaran Iniciativa? O que els més de dretes voten al PP esperant que prohibeixi l’avortament o esperant que els baixi els impostos? Ja m’enteneu.

Per això encara entenc menys que ICV s’hagi volgut posar en aquest tema i que el seu vicepresident, Jordi Guillot, digui que això és una intromissió de l’Església en la política. Es pot estar contra els arguments dels bisbes, però parlar d’”intromissió” no és el més adequat i crec que aquestes alçada ja no dóna gaires vots. I si els dóna, caldria ser més responsable alhora d’agitar determinats fantasmes. Encara em sembla més desafortunat dir que “s'ha demostrat que la jerarquia eclesiàstica catalana, encara que tingui diferents formes, defensa els mateixos continguts que la jerarquia espanyola. Així que no hi ha gaires diferències entre Rouco i Sistach". Anem fent amics!

Per l’altra banda avui el premi se l’emporta E-Cristians. Han publicat 14 arguments per no votar al cap formació del tripartit. Si no teniu intenció de votar-los em sembla molt bé, però no us llegiu-vos el text d’E-Cristians perquè potser us n’agafaran ganes. Voler presentar-se com “la presència pública” dels cristians i vendre’s descaradament a una opció política és de jutjat de guardià. I més després del seu èxit en la campanya contra l'Estatut. Només una nota: on diu que el Govern ha fet “discriminació en les subvencions contra les associacions catòliques” deuen voler dir “contra les associacions integristes”. Finalment, penjo una altra nota d’altres entitats catòliques sobre eleccions i immigració. També hi podeu estar d’acord o no, i després de llegir-la tothom podrà continuar votant el que li sembli, però em sembla molt més transversal i ponderada.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sembla que els polítics només se´n recorden dels catòlics quan hi han eleccions. I pel que fa al Sr. Arquebisbe Sistach dir-li que s´ha de tenir el mateix tracte davant d´ un polític que d´una altra persona, cosa que no demostra.