dilluns, 16 d’octubre del 2006

La foto del dia III




Dimecres a la tarda Carod-Rovira es va sumar a la secció la foto del dia reunint-se amb l’arquebisbe de Tarragona Jaume Pujol. L’endemà va rematar el tema amb la foto amb l’abat de Montserrat (perdoneu la qualitat però no en tinc cap més a mà perquè a la web d’ERC no l’he trobat).


Aprofito l’ocasió per rescatar unes notes que m’havien quedat abandonades. A finals de setembre, abans de decidir fer-se la foto, Josep-Lluís Carod-Rovira va presentar un llibret que recull una conferència seva sobre política i religió. Va ser un acte a la Sala Claret de Barcelona organitzat per la Xarxa de Manresa, editors del Quadern, i presentat per Albert Sáez. Per si no us llegiu el llibret, us dono només algunes idees de què va dir Carod Rovira a la conferència.

-Va insistir en definir-se com agnòstic (Albert Sáez va dir encertadament “un agnòstic llegit”), i que per tant ni nega ni afirma el transcendent, com tampoc nega la necessitat “d’una certa espiritualitat com a espai de retrobament personal”.

-Va afirmar la solidaritat com a valor del fet religiós.

-Va destacar que a Espanya, només l’estat i Catalunya tenen una direcció general d’Afers Religiosos.

-Va afirmar que des del govern de la Generalitat Esquerra va posar les bases “d’una laïcitat catalana, que no és com la francesa”, un model convivència basat en el respecte, el reconeixement i el coneixement.

-Va denunciar l’esquerra que manté perjudicis amb el món religiós “però que després no tenen cap pudor a fer-se la foto”. I també va dir que li agradaria saber que pensen els altres líders polítics de la religió, i no sentir només el que els hi escriuen sobre el tema.

-I va criticar que hi hagi sectors de la Conferència Episcopal Espanyola que “els preocupi més fer espanyols que fer cristians”.

No vull ser pesat, però sobre tot aquest tema em torno a remetre al Foc Nou d’octubre. Els subscriptors el trobareu aquesta setmana a la bústia.