dijous, 3 de gener del 2008

Cada vegada hi ha més cristians gràcies a Rouco


M’esperava uns dies de descans del bloc durant el Nadal, però l’acte de diumenge passat a Madrid... Jo també crec que va ser un acte de campanya electoral, però de cara a les eleccions que aquesta primavera s’han de fer per renovar la cúpula de la Conferència Episcopal Espanyola. Un cop els bisbes estan convençuts que hi ha campanya orquestrada per expulsar als catòlics de la vida pública i destruir la família cristiana, quin millor candidat a presidir els bisbes que aquell qui es capaç de treure dos milions de catòlics al carrer?

No entenc com es poden arribar a manipular tant les coses. Començant per posar dos milions de persones allà on només n’hi caben 200.000. O dir que s’amenaça un model de família perquè se’n reconeguin d’altres. El cristianisme té una gran model per a proposar a les famílies; pocs dies abans de l’acte ho explicava un laic, casat i socialista en aquest article. L’Església continua tenint una gran capacitat de convocatòria i poques entitats mobilitzen tanta gent. Així, perquè tenint bones cartes s’ha de jugar a l’enfrontament? De fet, moltes diòcesis europees tenen celebracions familiars d’aquest estil, que serveixen per acostar les famílies a l’Església, no per allunyar-les, ni per dividir els catòlics.

Treiem-ne una cosa positiva. M’ha sorprès aquests dies escoltar en comentaris i tertúlies a gent de la qual desconeixia les seves creences que públicament diu: “Jo sóc cristià però no m’identifico amb aquesta part de la jerarquia”. Quedem-nos en la primera part de la frase. Almenys, gràcies a Rouco, García-Gasco i companyia, descobreixo que hi ha cristians on em pensava que no n’hi havia.

7 comentaris:

Silveri Garrell ha dit...

Tot és una guerra ideològica i si no lluitem en quatre dies dominaràn els altres, els altres que cremaven esglésies com ja sabem. L'Església te un gran poder de convocatoria, tu mateix ho dius, però a ben segur que no et refereixes a l'Església del Forum Alsina ni a la Xarxa Cristiana, i a ben segur que t'ha enlluernat la convocatoria d'en Rouco i Cia.

Jordi Morrós Ribera ha dit...

Per a Silveri.

El que tu dius sobre l'enlluernament de l'acte tècnicament se'n diu una tautologia. L'acte estava fet precisament per enlluernar tant als catòlics fermament convençuts de "la familia se hunde" (i potser també "España se hunde si no gobierna el PP", però això només ho va dir ímplícitament algun cardenal), com segurament per enlluernar també els qui han de votar a les eleccions de març per a president de la conferència episcopal espanyola.

Tot plegat Evangeli de Jesucrist pur i dur, oi que sí Silveri?

Silveri Garrell ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Silveri Garrell ha dit...

Jordi Morrós: Referent al problema que tenen bisbes espanyols i bisbes catalans en quant a les manifes madrilenyes, ja vaig fer aquest artícle fa més de dos anys: http://silverigarrell.blogspot.com/2005/06/les-incongruncies-del-bisbe-carrera.html

Jordi Morrós Ribera ha dit...

Per a Silveri.

Acabo de llegir el comentari que em recomanes i te'n copio una part:

"¿¿com podem criticar a un nacional-catolicisme espanyol, quan per la nostra part també professem un nacional-catolicisme català??"

Tu realment creus que la festeta del diumenge 30 del mai prou lloat cardenal Rouco té res a veure a una probable i lògica divisió entre nacionalistes espanyols i nacionalistes catalans?

Jo per més que m'hi esforço et prometo que no hi veig la relació per enlloc.

Anònim ha dit...

hola sóc catòlic (per inscrit) i ateu, supose que sabreu perquè sóc ateu.

Jo no sóc anti-cristià, per allò em fa gràcia el que diu Silveri de la guerra ideológica. Si l'esglesia segueix els manaments de Jésus no entenc perquè es diposa a lluitar guerres i no es dedica a fer el bé que es estar al costat del poble. Una manera de fer el bé al poble valencià en el meu cas, es col·laborant a dignificar la nostra llengua per a que no es muiga i una manera per a conseguir-lo es utilitzant-la.

Quan l'esglesia segueix les guerres fantasmes d'altres i fa d'ariet en nom d'altres. Hauria de preguntar-se que han fet per ells eixos partits hegèmonics i centralistes, el seus mitjans privats, les seues empreses privades, que han fet per la seua religió?.

Tal volta no menejar-se per fantasmades d'altres, mareje als propis de caure un escalò de poder; però de segur que llarg termini es millor. La casella de la esglesia cada volta té menys creus. Este es el camí?

Anònim ha dit...

(continue l'anterior escrit)
cada u sap quina es la seua familia si té familia(clar), la familia no és un concepte tancat i com moltes paraules es va modificant en el significat o van arribant nous significats.

Coses com la Cope, donen molt mala imatge, una emissora que ataca repetidament al estat de dret, al cap d'estat, a la justicia, a les autonomies i els seus governs legitims, a la llengua valenciana, al foment de la mateixa. Que la ignora completament en les seues desconexions, per lo menys on em pertoca.

Tindriem que vore si els interessos d'un pocs repercutixen en el bé de tots i no sols els dels creients o castellans (que no son sinònims). Doncs en eixe moment podriem fer un creueta molta gent, o anar a misses o el que siga. Que altra cosa son les tradicions.