Ortodòxia lingüística
La portada de Foc Nou de Gener té una errada important: “Catòlics i ortodoxes, més a prop”. La mitjana de la revista deu ser d’una falta a la portada cada dos o tres anys. Com sempre passa, 48 hores després que l’exemplar arribés als subscriptors ja teníem acumulades dues cartes, un mail i una trucada fent-nos veure l’error. Llàstima, que quan hi ha un editorial que val la pena (potser una cada dos o tres anys?) no tenim les mateixes onades d’entusiasme. Potser és que en aquests casos l’agraïment es tradueix en pagar religiosament la subscripció.
Però aquesta vegada l’error de la portada també té la seva gràcia. És evident que el que volia dir és que els catòlics i els ortodoxos –o l’església catòlica i l'ortodoxa- són les dues comunitats cristianes en les que la jerarquia ha fet passos més importants per reconciliar-se. Però en realitat, el titular acaba dient que els qui estan més a prop són els catòlics i les ortodoxes, que també deu ser una forma interessant per fer fructificar l’ecumenisme.
4 comentaris:
Molt ben trobada l'espurna d'humor que hi ha en aquest titular. I no t'estranyi que tinguis raó ja que a la meva petita ciutat prou que n'hi ha de casos d'aquests. Potser no practicants, però sí "catòlics i ortodoxes" junts en molts racons. Cambreres ortodoxes amb clients catòlics, etc.
Parlant d'errates i de gènere, voldria recordar que l'article on se sol expressar l'opinió d'una publicació és un editorial (en masculí). Perdoneu que em posi perepunyetes, però m'ha tocat corregir-ho un munt de vegades i al final ja m'equivoco jo i tot...
Accepto l'esmena i reconec l'error i corregeixo. De fet, a aquest bloc no li faria cap mal un bon corrector. Però tot no es pot tenir.
Josep Àngel, practicants si que ho deuen ser... però no de pràctica religiosa.
Publica un comentari a l'entrada