dimarts, 26 de maig del 2009

Jordi Pujol sobre l’avortament: “Una gravíssima fallada ètica del govern espanyol”


Ho va dir l’expresident de la Generalitat en el seminari Religions i espiritualitat organitzat pel Centre d’Estudis Jordi Pujol. En la sessió de dijous el tema no venia al cas, però arran d’una referència del públic el president Pujol va voler deixar ben clar que estava indignat amb aquesta qüestió i que s’hi mullava encara que formés part de la política més immediata.

Pujol va remarcar clarament que l’avortament “és un tema que no es pot plantejar amb finalitats immediates electorals. És massa important”. I per si no s’entenia prou a qui es dirigia va afegir: “És una gravíssima fallada ètica del govern espanyol. Aquesta manera de desorientar amb temes fonamentals i que fa que la gent ho visqui amb desconfiança i angoixa”.

Va ser la única i breu però contundent referència a l’avortament en una sessió sobre secularització. Les sessions continuen els propers dijous, tot i que aquest no hi podré anar perquè hi ha la presentació del primer número de la nova etapa de Qüestions de Vida Cristiana que ara coediten l’Abadia de Montserrat i la Fundació Joan Maragall. El primer volum, un monogràfic sobre l’Església catòlica a Catalunya.

1 comentari:

Silveri Garrell ha dit...

Paraules textuals d'en Jordi Pujol: l’avortament és un tema que no es pot plantejar amb finalitats immediates electorals. És massa important". ---------Contesto jo, en Silveri, que si el tema es massa important i no és pot plantejar amb finalitats immediates electorals, vol dir que s'han de presentar en campanyes electorals temes poc seriosos. En Pujol ha fet una fallada, i ho comprenc, un polític ha de saber parlar a vegades sense dir rés. La política és teatre masses vegades.