dilluns, 28 de gener del 2008

Legítima pluralitat


Només ho he vist per la tele. No he pogut anar a l’Acte del Pacte per la Vida i la Dignitat d’aquest diumenge a Barcelona. Per tant, poc tinc a dir. De tota manera, rebo el text de la homilia que ha pronunciat a la missa el cardenal Martínez Sistach.

Ben escrita, és la previsible defensa de la família tradicional segons la promou la jerarquia catòlica. Però es poden llegir dos matisos molt importants. Un és el to propositiu. “Exposem”, “vivim i oferim”, “conversió”, “convèncer”, “treballar a favor” “proposta positiva”, “servei a la societat”..., són expressions que es van repetint en una homilia que no dispara contra ningú. I, després, la mateixa frase que destaca la nota de premsa de l’arquebisbat: “L’anunci de la conversió que ens demana el Senyor (...) ens cal fer-ho amb l’esperit que sant Pau, enviat a anunciar l’Evangeli, ens ha dit en la segona lectura: 'Que no hi hagi divisions entre vosaltres'. En els afers temporals hi ha diversitat d’apreciacions i de compromisos, les opcions socials, polítiques i culturals dels cristians són diverses. Però Crist no està dividit i nosaltres, evitant desavinences, ens respectem els uns als altres en la nostra legítima pluralitat i ens afermem en la comunió profunda en allò que és essencial”.

És ben clar i d’agrair. I suposo que les intervencions de l’acte hauran anat en la mateixa direcció, de proposta i de respecte a la legítima pluralitat dels cristians. Suposo.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

¿Que te pasa Jordi? Este año no nos has comentado nada de la misa de vuestro patrón San Francisco de Sales. No has ido a cubrir la información del hecho más relevante del fin de semana en Barcelona. ¿Que estás deprimido? ¿Te ha arañado el gato de abajo para arriba y se te ha infectado? Bueno, ya nos diras...

Anònim ha dit...

Si és gata, li pot's posar Piua.

Anònim ha dit...

Piua sona a pardal.Pardals i gats, com que no. Millor Sefa. ¡Sefa, Sefa, vine moixeta! Si,decidídament m´agrada més!

Anònim ha dit...

I si la gata t'ha sortit una mica boixa, sempre li pot's posar Genevieve.

Anònim ha dit...

Que no us entereu. Que el gat ja té nom, des de el 26 de Gener, es diu Pacià, en homenatge a Patianus, col.laborador de Germinans.