dimecres, 15 de novembre del 2006

Els números de Barcelona

Arriba mossèn Antoni Matabosch de delegat d’economia de l’arquebisbat i... nada por aquí, nada por allá i ta-ta-xan!!!: el primer any aconsegueix capgirar els números de l’arquebisbat de Barcelona. El 2005 hi va haver superàvit en el balanç corrent, sense vendre cap terreny (com es feia abans per equilibrar els comptes) i a més es presenten els números certificats per un auditoria externa. Ningú li pot negar la capacitat de gestió al Matabosch, com tampoc al subdelegat Manuel S. Bernades que s’ha pres la seva feina amb gran entusiasme i competència.

Aquest són els números que han presentat aquest dimecres al matí en la roda de premsa presidida per l’arquebisbe Martínez Sistach. Coincideix amb les que aquesta setmana estan fent a la majoria de bisbats per presentar la col·lecta de Germanor d’aquest cap de setmana i els comptes del 2005.

Evidentment en la roda de premsa de Barcelona s’han afanyat a dir que aquest benefici (400.000 euros en un pressupost de 14,8 milions) és puntual i que els diners de l’Església no arriben a totes les necessitats que s’han de cobrir. Cosa que també és veritat. Aquest any s’han aconseguit uns 600.000 euros de donatius extraordinaris i no s’ha construït cap temple. Però també el mateix Sistach s’ha afanyat a recordar que quan va arribar a Barcelona el juny del 2004 tenia un pressupost que ja preveia 260 milions de pessetes de dèficit i que aquesta situació de dèficit endèmic és la que s’està aconseguint capgirar.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

¿Es certa la noticia que està corrent, relativa a que Roma no ha acceptat cap dels candidats presentats a bisbe auxiliar de Barcelona?

Anònim ha dit...

Interessant el teu blog, Jordi. Aviam si els comptes quadren!
Bernat, jo també he llegit aquesta notícia,no sé pas els candidats que havia presentat en Sistach, alguns diuen que Turull, Bacardit i Aymar, però no t´ho puc assegurar.
Jordi, aviam si un dia d´aquests parles del tema del Bisbe auxiliar, que això ja sembla la successió de Carles!!!
Bé, salut!

Anònim ha dit...

Jordi,
ahir vaig publicar un missatge al teu blog i veig que no l´has ficat. En primer lloc dir-te que m´has decebut, crec que s´ha de parlar del que passa amb el Bisbe auxiliar. No passa res que es parli o es faci esment dels diferents rumors que van sortint. No entenc els motius pel quals em censures. A més, tampoc vaig donar una opinió concreta sobre aquest tema, només et deia que en parlessis.
Crec jo que al teu blog ens podries parlar de com va aquest tema, som molts el que volem saber la veritat, o és que hem de tapar tot el que no ens agrada? Ja va ser lamentable tot el procés de la successió de Carles, no tornem a repetir l´espectacle, sisplau!
Salutacions

Jordi Llisterri i Boix ha dit...

Iep!!! Que ningú es s'enfadi que no faig un bloc per això. Dos aclariment. Primer, he hagut de filtrar els comentari almenys temporalment per aturar un anònim que va penjar un comentari un dia (i que no he esborrat) però que es dedicava a repetir-lo diversos cops al dia tergisversant la veritable funció dels comentaris. I això té una pega, que com que no em paguen per estar tot el dia connectat al bloc alguns comentaris triguen a aparèixer. I, dos, certament ara corre això de que a Sistach li han retornat les ternes del seu candidats a bisbe auxiliars. Però no sé tantes coses com a vegades pot semblar i no en tinc cap indicació que em serveixi per donar-hi veracitat. La única cosa que sé del cert és que els rumors han sortir dels sectors integristes i anticatalanistes que no suporten al Sistach. A nivell purament especulatiu només puc dir un comentari que em van fer ahir, que no seria la primera vegada que quan a Barcelona el nunci fa les preceptives consultes sobre el noms dels candidats hi hagi una carnisseria. Però d’altra banda, em sorprèn bastant que en aquests moments es faci un lleig tan gran a Sistach. Tot i això, recordo la major: que de veritat, ni tan sols sabem si l’arquebisbe Sistach ha arribat a demanar els auxiliars. Si algú prova de preguntar-li ja li avanço la resposta oficial: “Perquè vull auxiliar si a Barcelona ja hi viuen sis bisbes? [Sistach, Carrera, Tena, Malla, Dalmau i Martí Alanis].

Anònim ha dit...

Jordi,
abans de tot demanar-te disculpes perquè sóc un malpensat, no tenia el dia, ho sento.
Referent al tema del Bisbe auxiliar crec que a les teves últimes sis línies hi ha la clau de tot.
Salutacions.