dimecres, 10 de desembre del 2008

Un cardenal nacionalista


Primer de tot cal felicitar al cardenal Cañizares pel seu nomenament com a Prefecte de la Congregació per al Culte Diví. A Roma es miren bé aquestes coses i que ell sigui l’escollit és un mèrit que s’ha de valorar.

Després fixar-se en algunes reaccions. Més enllà de les biografies oficials, com s’ha destacat la trajectòria del progressista capellà Antonio Cañizares a l’actual cardenal. I més encertada encara l’apreciació del mateix José Manuel Vidal que ara l’home d’Espanya a Roma serà Cañizares. Tinguem-ho molt present. Els dos vaticanistes dels que n’he vist el comentari destaquen la dimensió política, sobretot Marco Tosatti. El que em sorprèn més és l’apreciació de Paolo Rodari, per qui el nomenament respondria a un suggeriment de la Secretaria d’Estat per apartar d’Espanya a un prelat incòmode per al govern. Ell mateix ja veu que no quadra quan reconeix que Cañizares no serà aliè al nomenament del seu successor.

I finalment destacar que a Roma se’n porten un cardenal nacionalista. El qui, per exemple, va parlar de la “Inmaculada como patrona y cuyo patronazgo une a todos los pueblos de España en una unidad inquebrantable que ciertamente está amenazada". Si no us sembla prou nacionalista poseu la Moreneta en el lloc de la Immaculada, canvieu Catalunya per Espanya, i al·ludiu al fet diferencial on diu unitat. Veureu.

2 comentaris:

Silveri Garrell ha dit...

Des d'aquí llanço la meva més forta felicitació a'n Cañizares pel seu missatge aglutinador dels pobles d'Espanya. Estic d'acord en que esquarterar a Espanya és immoral.

Anònim ha dit...

Certament, se m'escapa com fer casar això de què la 'Unidad de España es un bien moral' amb allò de 'el meu regne no és d'aquest món'. Però està clar que hi ha dos mesures per tractar el tema: si parlem d'Espanya, tot està bé, si parlem de Catalunya, son uns venuts...

Salutacions, Jordi, et segueixo sovint, encara que participi poc.