diumenge, 7 de desembre del 2008

Saviesa gironina




Una de les gràcies del blocs és trobar expressats en poques paraules missatges de llarg abast. Avui n’he trobat un exemple al Burxeta:

“Una anècdota que m’han venut com a certa. Un capellà va a veure el seu bisbe i li diu: ‘M’han dit que Vós us enteneu amb una dona!’. ‘Qui t’ho ha dit?’. ‘Això no us ho puc revelar’. ‘Molt bé. Doncs a mi també m’han dit que tu t’entens amb una dona’. ‘Qui us ho ha dit?’. ‘Noi, no t’ho puc revelar’.

Perquè veieu com n’és de fàcil fer denúncies sense demostrar res. I com un bisbe no pot caure en aquest parany malèvol i malaltís. El mínim que ha de fer un bisbe, en aquests casos, és dir al denunciant: ‘Escolta, noi, per què no li ho dius, tu mateix, a l'interessat?’”.

És molt gironí.

8 comentaris:

Silveri Garrell ha dit...

Segons la meva manera d'entendre el Burxeta pixa fora de test, o millor dit, pretèn desviar l'atenció cap a un altre costat. En lloc de fer APOSTOLAT CRISTIÀ que hauria de ser la seva feina com a capellà, només ens escriu en general pagines negres d'anècdotes esglesials. Com també el seu company del Fòrum Alsina en Reixach que surt avui al Punt diari en la secció de "punt de vista", només carrega contra l'església. El Bisbe com si no hi fos.

fraeduard ha dit...

La veritat és que no he entès la gràcia de la cosa. M'ho podríeu explicar?

Outsider friar ha dit...

Deixem-nos de Girona, Jordi i parlan's de Barcelona:
què saps tu que ets periodista dels rumors de nomenament de Martínez Sistach com a Penitenciari Apostòlic o bé com a President del Consell per a la Unitat dels Cristians? (Amb Jaume Pujol venint a Barcelona)
Tenen alguna base aquests rumor?

Anònim ha dit...

Burxeta dixit:
http://agenciajai.mforos.com/418065/6644487-elogios-del-burxeta-a-germinans/

IMPRESIONANT.

Anònim ha dit...

El Cardenal Cañizares nou home d'Espanya a Roma.

Unknown ha dit...

Al blog de Germinans fa temps van deixar anar alguna insinuació d'aquest tipus, insidiosa, dient sense dir, quan parlaven de Mn. Salvador Bacardit i el seu hipotètic (o no) nomenament com a bisbe auxiliar de Barcelona. concretament van parlar de "la qüestió foniatra"... I qualsevol que sàpigui una mica de les interioritats eclesials sap quina persona és foniatra. Pura maledicència, però molt en el seu estil.

Anònim ha dit...

Pujol a Barcelona y Sistach con un cargo, si es de de poca monta mejor, en Roma. Esta sí sería una buena noticia. Espero que se confirme. ¿De dónde proceden esos rumores, Outsider?

Outsider friar ha dit...

El origen-origen no lo sé, Anònim. Aparecen en un artículo de Christian Terras de 4-12 en golias:

http://golias-editions.fr/spip.php?article2500