divendres, 17 d’octubre del 2008

Pardo es presenta com el bisbe del Concili Tarraconense



“El millor tractat de pastoral que s’ha fet a les diòcesis de Catalunya és el Concili Provincial Tarraconense. Les millors propostes que s’han fet són les del Concili Provincial Tarraconense. Això vol dir que les hem de recuperar i les hem d’activar”.

Diumenge arriba a Girona mossèn Pardo com a nou bisbe. Allà estarem. I això és una de les primeres coses que ha dit en l’entrevista recollida pel Full Parroquial d’aquest cap de setmana. Fer servir fragments del Concili Tarraconense com a cita recurrent és un fet bastant habitual entre els bisbes catalans, però dir que és “el millor tractat de pastoral que s’ha fet” no deixa gaires dubtes sobre la implicació de Pardo en un projecte pastoral amb perfil propi de l’Església a Catalunya. A més, amb la benedicció de la Santa Seu.

També gràcies a aquesta entrevista ja es pot anar fent la idea de com som els periodistes. Aquest divendres del Diari de Girona recull aquestes mateixes declaracions amb un titular que vist sense el context sembla que Pardo vulgui dir als polítics que han de fer. Com també s’haurà d’anar acostumant a les expressions dels qui són més papistes que el papa. L’exemple és el peu de la foto de portada del mateix Full Parroquial on diu que el papa “va rebre el nou bisbe de Girona” a el que en realitat només va ser una salutació a peu dret als participants en una trobada a Roma organitzada per la Congregació per als bisbes. Un bisbe centrat sempre té fronts oberts a dreta i esquerra.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Estimat Jordi:
Et demanaría un favor. Ens pot's dir quins son els bisbes de fora de Catalunya, que aniràn a la presa de possessió del nou bisbe de Girona. Gràcies.

Jordi Llisterri i Boix ha dit...

Diumenge suposo que ens donaran la llista sencera. Per algun motiu en especial l'interès en aquest tema?

Anònim ha dit...

Aviam si la pot's fer publica. Sempre és curiós veure qui vé i, sobre tot, qui no vé. Gràcies.

Anònim ha dit...

Jordi,

Esperem que Mossèn Pardo faci bona feina a Girona. A Granollers se'l recorda amb estima.

Els de Germinans continuen insultant. He decidit obrir el meu Blog anti-Germinans, amb l'objectiu d'acabar amb aquets brètols. Si vols, si voleu, podeu anar-hi i fer-lo conèixer.

L'adreça és: www.mossenagusti.blogspot.com

Ben teu,

Mossèn Tomàs Agustí i Balmes