divendres, 21 de setembre del 2007

El nunci ve a veure’t



Si algú té ganes de veure el nunci, ens ve a veure. Resulta que aquest any Manuel Monteiro de Castro presidirà la missa de la Mare de Déu de la Mercè acompanyat de l’arquebisbe Martínez Sistach. Això vol dir que els regidors de Barcelona encapçalats per l’alcalde podran escoltar des de primera fila el que vingui a dir el nunci. Tampoc és extraordinari que vingui el nunci a Catalunya (va ser a Barcelona aquest mateix juny) però crida l’atenció que presideixi un acte tan singular com la missa de la Mercè. Serà el dilluns de Festa Major a les 10,30h a la Basílica de la Mercè, una tradicional i concorreguda celebració. El mateix dia a la tarda l’arquebisbe ordena dos capellans i dos diaques a Santa Maria del Mar.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Suposo que, molts esperen que el Nunci sigui allò més "tolerant" possible, que no parli d'assumptes polèmics i que tot li vagi bé del que és mou a Barcelona eclesialment. Si és passa i veu problemes ja el taxaràn d'"integrista". Sobretot li agraïràn molt que faci homilies "descafeinades" especialment lloant la naciò catalana i no dient quasi rès de les exigències evangèliques. Perdoneu, però soc així, no ser escriure de cap més manera, miro que els meus escrits s'asemblin més a un bon cafè que no pas a una aigua de camamilla. Salutacions nois.

Silveri Garrell

eloi ha dit...

i la majoria de la gent es preguntarà "què és un nunci, neng?, un home-anunci?, un cureta?, és el representant del Papa? i no va de blanc?..."

Jordi Morrós Ribera ha dit...

L'Eloi té rao, un nunci ja no és el que era. Per fer-se notar hauria d'entrar per la Diagonal acompanyat d'una bona i acolorida tropa de soldats, però els últims que van fer això fa uns 68 anys no eren exactament les tropes del nunci papal (tot i que per a alguns potser sí que ho representaven una mica després de la persecució soferta).

Avui m'ha sortit una mica incendiari el comentari, però sobretot que ningú no es pensi que és un comentari nostàlgic ("nada más lejos de mi intención", que en castellà sona més solemne)

Jordi Llisterri i Boix ha dit...

Veig que tots esteu graciosos. Ja m'agrada.