dilluns, 5 de novembre del 2007

Què és el ‘petting’?



Un periodista ha de llegir una mica de tot i de tothom, sinó només acabaria sabent les coses dels qui pensen com ell. Per això segueixo el butlletí que envia E-Cristians. Un recent em va cridar l’atenció. Criticava una guia que ha editat la Generalitat de Catalunya sobre la sexualitat adreçada a adolescents i E-cristians denuncia que s’hi fa “una defensa de la masturbació, via lliure a totes les pràctiques sexuals, la ‘normalitat’ de l’homosexualitat, aconsellen el petting…”. Veig que els coneixement d’aquests temes que tenen els catòlics d’E-Cristians són més amplis que els meus, perquè fins llavors desconeixia que era la pràctica del petting i la seva presumpta perversió. Vaig preguntar a la redacció de Foc Nou per veure si algú m’ho aclaria i em van descriure en què consistia la pràctica sense un gran entusiasme. Per les meves activitats personals -en aquest cas amb la meva dona- tampoc ho vaig veure gaire pràctic.

Suposo que part de l’indiferència a aquesta alerta d’E-Cristians és que deu ser la setanta dos mil cinc-centes vint-i-quatre mostra d’indignació que rebo d’aquesta entitat, amb la corresponent invitació a protestar com a catòlics fent cartes i e-mails a tort i dret. Fins i tot tenen un apartat especial dedicat a TV3.

La veritat, em sembla un excés. Les últimes crides que recordo que són bàsicament sobre temes d’homosexualitat, demanant la retirada d’un llibre editat per La Caixa, sobre l’absència de les parròquies en els gràfics de la Guia municipal de Barcelona, sobre una llei que s’està preparant per regulars els centres de culte, o sobre la fracassada campanya d’objecció de consciència a Educació per a la Ciutadania (per cert, sobre aquest tema imprescindible aquest article de El Ciervo).

Tothom té dret a protestar pel que no li sembla bé, però tampoc es tracta de convertir-se en Santa Inquisició. D’una banda, perquè a la que un rep la carta número 53 dels mateixos de sempre l’arxiva a la mateixa paperera que les 52 cartes anteriors. D’altra banda, perquè si he d’escriure al president de la Generalitat, a un conseller o al cap de l’oposició, ho faré per coses més interessants. I, finalment, perquè si com a catòlic he de protestar per alguna cosa que afecta a la vida pública abans m’obsessionaré per la condonació del deute extern o per la manca d’habitatge social. Si alguna cosa no els sembla bé a E-cristians, poden dir el que vulguin, però si-us-plau que no ho vesteixin com les reivindicacions dels catòlics catalans, i menys encara si és sobre el petting. Ha de ser aquesta la presència pública dels cristians?

13 comentaris:

Ramon Bassas ha dit...

- Jordi
Compte amb la 'condo|nació', potser també és pecat.
Bona nit, me'n vaig a fer 'petting'.

Silveri Garrell ha dit...

Sobre la condonaciò del deute extern no cal que ens hi escarrassèm que moltes vegades hem sabut a on anaven els diners que, és el mateix dir que anaven a les butxaques dels administradors en lloc de les butxaques del poble humil. Això de perdonar diners als paisos pobres no queda clar en quant a saber amb certesa a qui realment perdonem.
-------------- Referent al "petting" també desconeixia la parauleta i l'he cercat goglejant i m'he assebentat que vol dir sexe total sense arribar al coit. Això si que queda ben clar i realment si la Doctrina Cristiana ha de perdonar aquestes pràctiques sexuals, queda molt clar a qui realment es perdona. En aquest cas és perdona, o millor dit, és fan ulls grossos al sexe lliure en tots els aspectes.
---------De fet, el sistema emprat per E-CRISTIANS es el mateix de l'Evangeli: llençar les llavors a dojo sabent que moltes cauràn entre pedres.
---Aquest home el Mirò Ardèvol director d'E-CRISTIANS s'hi juga el tipo i mereix un aplaudiment, i això sol ja ens hauria de fer reflexionar. Avui dia el loby gay te molt de poder com si fos una mafia internacional.

Anònim ha dit...

I, en definitiva, què és el "petting"?

Jordi Morrós Ribera ha dit...

Cito de l'aportació d'en Silveri:

"el Mirò Ardèvol director d'E-CRISTIANS s'hi juga el tipo i mereix un aplaudiment".

Jo no sóc tan entusiasta amb en Miró i Ardèvol. Aquestes personalitats entre conservadores i/o integristes línia "neocons" sempre em sembla que fan servir la suposada defensa de la religió de torn (en aquest cas la catòlica) per fer joc polític. Una mica és el que diu en Jordi Llisterri respecte a apropiar-se de la marca de "cristians" per a vendre els seus continguts ideològics, sens dubte tan respectables com qualsevols altres però al cap i a la fi només els seus i no els de tots els catòlics.

Silveri Garrell ha dit...

¿¡ I en Casaldàliga no ha fet sempre joc polític amb l'aliança amb els comunistes??. ¿¿i quins son els continguts ideològics de tots els católics? ¿¿no son per casualitat els evangelis i les epístoles que parlen de que trincar sense matrimoni és pecat?? ¿¿o es que el progressisme ens vol presentar una doctrina feta a la seva conveniència??. Nois, amb tot el respecte no pretenc fer emprenyar a ningú...Jordi, em fa emprenyar la musica del teu web que a vegades no trobo la manera de parar-la.

Jordi Morrós Ribera ha dit...

Ay Silveri si per denigrar la figura d'en Pere Casaldàliga no tens cap altre argument que suposades aliances amb els comunistes, val més que tots plegats ens apliquem allò de "apaga y vámonos". Això mateix de l'aliança amb els comunistes crec que ja ho deia el general Franco de molts capellans catòlics als darrers anys del seu gloriós mandat.

I mira't bé la Bíblia i veuràs que en el tema de la sexualitat és més complexa i rica de matisos que no pas el que t'ho dius de "trincar sense matrimoni", la qual cosa per cert és molt més vella que la mateixa Església que pobreta només té 2.000 anys, i l'espècie humana certament alguns més a sobre d'anys.

Anònim ha dit...

Ay llisterri, que has metido la patita... que la conferencia episcopal tarraconense ha sacado una nota muy dura con esos "opúsculos"... si e-cristian se excede...¿también los obispos (incluido el cardenal) de la tarraconense?

Anònim ha dit...

http://www.tarraconense.cat/index.php?inc=noticieDet&id=515&total=34&paginaActual=1

Anònim ha dit...

D´això se´n diu: fotre´s de peu a la galleda, estimadissim. Ah, potser que tregui´s aquesta barreja de música de catxatxof boltxevic i "son cubano" que ja veuràs com en Silveri Garrell t´hi troba les pesigolles.!
Au Silveri, tot teu !!! Visca Girona, tres vegades immortal!!!!

Anònim ha dit...

M'agrada això del petting, ho provaré. Gràcies e-cristians i gràcies bisbes catalans per fer-me conèixer coses noves de la societat.

Maria Escalas Bernat ha dit...

Vaja! i jo que em pensava que això volia dir "fer-la petar" amb els amics...
Senyor! espero no haver ficat la pota!

Silveri Garrell ha dit...

Maria, has fet tard, has perdut el tren, aquest tema ja ha quedat endarrera.

soc jo ha dit...

Moltes gràcies pel post. Amb el meu xicot el practiquem molt. És una forma molt sensual de divertir-nos. A part dona molt plaer i desapareix el risc de l'embaraç. Fa molt que el vam descobrir i la veritat és que ens encanta.
Mireu-vos aquest artícle. Va sobre què és el petting y com fer-lo . A mi m'ha semblat molt interessant, per això el comparteixo amb vosaltres.
espero que us agradi.
Saluuut!