dilluns, 29 d’octubre del 2007

Tenim un home menys a Roma

Amb Martínez Sistach cardenal l'església catalana té un home amb més pes a Roma, però avui llegeixo que n’hem perdut un altre. No era català, era menorquí, però coneixia perfectament i amb afecte la realitat de l’Església a Catalunya.

El març del 2005 Miquel Huguet va substituir Vicente Juan com a responsable de Secció Espanyola de la Secretaria d’Estat. El lloc és important perquè per la seva taula passen oficialment tots els afers que afecten a l’Església a Espanya i, per tant, a Catalunya. Per exemple, és qui pot insinuar o evitar que el papa en un discurs faci una velada referència favorable al transvasament de l’Ebre com va passar en l’etapa de Vicente Juan. El 2005 amb aquest canvi hi vam sortir guanyant, tot i que Juan va acabar de bisbe d’Eivissa, coneguda per ser una diòcesi de pas. Però ara hi tornem a sortir perdent. Llegeixo a Vida Nueva que Miquel Huguet ha estat rellevat per l’andalús Fernando Chica, que prové de la missió diplomàtica de la Santa Seu a l’Oficina de les Nacions Unides de Ginebra i que abans havia estat a la nunciatura de Colòmbia.

El nomenament es va fer públic al juny i, d’entrada, no pinta molt bé.

13 comentaris:

civisliberum ha dit...

De sempre l'esglesia catalana ha tingut poca influencia a Roma, tot el contrari que la valenciana i aixó que el pes dels catolics catalans es molt superior al dels valencians.
Hi tenim molts bisbes de Valencia a Catalunya, aquestos també estan a les Balears, a Toledo i per arreu. Aixi ens van les coses.
També em perdut el Director de l'Universitat Gregoriana, que es jubila, crec que era un jesuita catalá.
M'agrada la seriositat e independencia del tyeu blog. Felicitats.

Jordi Llisterri i Boix ha dit...

Gràcies, tot i que tots, encara que no vulguem, sempre carreguem cap una banda o altra.

Anònim ha dit...

I què se n'ha fet del Miquel Huguet? On ha anat a parar?

Francesc Romeu.

Anònim ha dit...

Ai Romeu, que perds facultats. I de la senyora russa, que s'en ha fet?

Anònim ha dit...

Penso que el Vaticà paga els bons serveis amb bones destinacions. M'han dit que Fernando Chica és una excel·lent persona i molt intel·ligent, però jo no descartaria que Huguet vingui ben aviat cap a Catalunya o cap als Països Catalans. Us sembla bé Lleida, o Girona o qualsevol de les que quedi lliure per cobrir les anteriors.

Anònim ha dit...

Per cert, com que jo detesto l'anonimat, el comentari anterior és meu.
Francesc Romeu!!!

Jordi Llisterri i Boix ha dit...

Què de d'afegir si ja ho sabeu tot? Encara no he pogut preguntar sobre el destí d'Huguet. El que no veig gaire clar són els elogis a Mons. Chica. Veurem.

Anònim ha dit...

Pensa que Chica va tenir bons professors a la Gregoriana, va fer una tesi sobre el magisteri dels bisbes espanyols i la seva recepció i, com que el seu bisbe no el tenia massa en compte, va ingressar a l'Acadèmia Diplomàtica. D'allà a la nunciatura dificil de Colòmbia i després a Ginebra.
Francesc Romeu (antianòmins!!!)

Anònim ha dit...

Per anònima la carta sobre la senyora russa.

Anònim ha dit...

Quina alegria trobar-lo Mn. Romeu encara que sigui per Internet. Jo era feligrès seu. Té molta rao en el que diu dels anònims, s´ha de donar la cara! Veig que no està a la llista que han publicat, jo crec que això d´anar dient noms està força malament, és inquisitorial.

Jordi Llisterri i Boix ha dit...

Romeu, no em cansaré de repetir que sempre en sabràs més que jo.

Anònim ha dit...

Pilota, que ets un pilota,Llisterri! Au, com es nota on tens l´abeurador i el pessebre! Ves que no hi deixis la bava, llepa!

Jordi Morrós Ribera ha dit...

Del foro JAI que al seu torn ho han tret de la pàgina web del catolicisme ranci de casa nostra anomenada "Germinans germinabit" us recomano aquesta informació sobre els catalans presents a Roma i que segons ell poden pecar de manca d'ortodòxia catòlica:

http://agenciajai.mforos.com/418065/6419157-en-germinans-desenmascaran-dos-posibles-candidatos-a-obispo/