dijous, 18 de juny del 2009

Excomunions



Escolto a TV3 el tall de veu del què ha dit Martínez Camino sobre l’avortament. És a dir, el que quedarà a la majoria de gent que no es llegirà el document d’aquest dijous de la permanent de la Conferència Episcopal Espanyola. El què recorda monsenyor Camino és que l’avortament a més de ser un pecat gravíssim porta aparellada la pena canònica d’excomunió. Molt bé. Ningú li pot discutir. Però ¿en què ens ajuda això a que surti una normativa més raonable per regular l’avortament? Fa cent anys, l’amenaça d’excomunió potser servia d’alguna cosa, però avui no. Les dones que avorten “a la lleugera” tant se’ls en dóna. I les que avorten dolorosament entre l’espasa i la paret només els falta que les excomuniquin.

PD: Després de penjar aquesta nota he tornat a escoltar el discurs de la luna de Joan XXIII (que també estava en contra l’avortament).

4 comentaris:

Vicent ha dit...

Ara si que és pecat i fins ara i durant els anys que ha manat el PP i s'han practicat centenars de milers d'avortaments no?
Quin fàstic i quina crueltat la d'aquestes males persones amb sotana. Quin odi acumulen al fons dels seus cors. Quanta hipocresia la d'aquests que portaven sota pali al dictador sanguinari, la d'aquests que callaren davant la barbàrie nazi, davant les dictadures de Pinochet, o de Videla, o de tants altres criminals. Quins monstres aquests que condemnen a milers de persones a patir la sida negant-los l'us del preservatiu, aquests que silecien els abusos comesos amb infants. Quanta porqueria per escombrar en aquesta terra de llum. Quanta tristesa al cor ens fan sentir. Quanta maldat, quanta!

Outsider friar ha dit...

No sóc cap revolucionari. Respecto l'ensenyament i el magisteri de l'Església. No sé quina és la incidència real actual en les conductes del Dret canònic penal. Però aquest monsenyor no em cau bé. Puc estar d'acord amb tot el que diu, però hi ha en la manera de dir-ho certa arrogància, no sé, un toc de fredor, de distància inconvenient que no és bona, que no és "humana"...Valdria la pena que es tornés a posar les ulleres, potser.

Jordi Morrós Ribera ha dit...

En aquesta societat espanyola nostra ja hem conseguit politizar un tema com l'avortament que en el fons és un problema humà, i l'altre cosa que hem aconseguit és convertir-lo en un tema de confrontació entre el bàndol suposadament pro-avortista i el bàndol dels qui només esperen fer-lo servir per repartir excomunions i així anar escalfant l'ambient.

Tot plegat certament molt trist.

Anònim ha dit...

Jo també pense com Outsider friar. Mons. Camino sembla trobarse felis comunicant excomunions. Es com aquell superir del seminari que en quant sorprenía a algú en una falta exclamaba: ¡ ja t´he pillat !. Era felís, com Camino.
Una llástima que els bisbes no tinguen un comunicador de la Bona nova sino un felís comunicador de excomunions. Esta llei podría ser una bona ocassió per transmetre una bona nova i no una condemna.