dilluns, 3 de novembre del 2008

Jo també poso la mà al foc per l’Andreu Oliveras


Sortint d’una enclaustració per enllestir un informe que m’havien encarregat, retorno a la vida virtual. Visitant la Blocsfera Cristiana topo amb dos articles sobre l’Andreu Oliveras. Doncs jo també el conec. I comentant el cas descobreixo que molta gent coneix un capellà discret com ell. I tothom el coneix pel bé que ha fet. Ara l’acusen d’entrar droga a la presó. Kafkià. A més, ja ha rebut la seva condemna pel seu "error": haver de deixar d’acompanyar els presos i ajudar-los a la seva reinserció. Perdre una de les dedicacions que l’entusiasmava. Els qui volien treure-se’l de sobre, ja ho han aconseguit.

El que li ha passat a l’Andreu és com si en la paràbola del bon samarità algú canviés el final i l’hostaler truqués a la policia per denunciar al samarità acusant-lo de segrestar un home ferit i indefens.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Dos cuestiones:
1.-¿Quiénes querían quitárselo de encima?
2.- Siendo buena persona, cosa que no dudo, ¿no es una costumbre que se repite en lo últimos tiempos la de los sacerdotes que en nombre del buenismo están por encima del bien y del mal? ¿No infringió una normativa? Además reconoció que lo hizo en otras ocasiones (me refiero a lo de meter paquetes sin control). ¿El fin justifica los medios?

Jordi Llisterri i Boix ha dit...

Home, veuràs que no nego res d'això i ell mateix ho diu en les declaracions de El país. El que intentava deixar clar és que l'Andreu ni traficava amb droga, ni n'ha promocionat mai el seu ús, que és el que vol fer veure el fiscal. I que per infringir una norma, no és raonable que et caiguin deu anys de presó. I, a més, que el el seu "error" ja la pagat havent de dedicar-se a una altra cosa.
I,sobre les costums dels sacerdots per sobre del bé i del mal i que creuen que els fins justifiquen els mitjans, veig que deus seguir aquest que anònimament posen a parir el seu bisbe i altres capellans. No cal que ens hi molestem, són fets d'una pasta diferent a la de l'Andreu, i estic segur que també és diferent de la que esteu fets als qui us interessa aquest blog.

Marta ha dit...

Gràcies per la notícia i pels enllaços. A mi aquest bloc m'interessa i per això el segueixo. Quan topo amb un bloc o una web fets amb esperit diabòlic, no hi torno mai més.

Anònim ha dit...

L'OBJECTIU DE GERMINANS

http://mossenagusti.blogspot.com/

Benvolguts germans,

¿Què volen aquesta gent?. ¿No us ho heu preguntat?

Una lectura, certament vomitiva en algunes ocasions, ens pot donar pistes molt clares. Tots els escrits anònims d’aquest grup de brètols insisteixen en una mateixa línia argumental: des de l’arribada del nostre Sr. Cardenal la nostra arxidiòcesi ha entrat en una deriva perillosa, allunyada de la doctrina de l’Església. El seu equip de confiança és considerat “liberal” –Déu meu!-, inexpert, poc preparat, sectari. El Cardenal Martinez Sistax és considerat com una persona arribista, sense consistència, temorosa, obsessionat per la seva imatge, sense autoritat i rodejat de sacerdots i teòlegs allunyats de la doctrina oficial de l’Església (doctrina que ells si saben interpretar i quan ho fan demostren la seva nul·la preparació teològica). El Seminari de Barcelona i la Facultat de Teologia es troben en el centre de les seves crítiques. Així mateix la Unió, i alguns sacerdots de la nostra diòcesi reconeguts per tots nosaltres com persones de gran valor, i estimades per tothom.

Així mateix els seus escrits demostren una nostàlgia, en molts sentits patètica, de la funesta etapa del Cardenal Carles. Sí, tots ells demostren un afecte i una vinculació personal –i fins i tot sentimental- amb el Cardenal Carles. Probablement alguns varen assumir responsabilitats durant aquella època i no suporten els canvis del Sr. Cardenal de fa uns anys. Per a Germinans, el Cardenal Carles és “l’heroi”, la persona que va intentar posar “ordre” a Barcelona. Per a Germinans, també, l’altra “heroi” és l’actual Bisbe d’Egara, Monsenyor Saiz Meneses. Permanentment estan contraposant el “bon govern” i el Seminari egarenc amb el “pèssim govern” i el Seminari de Barcelona. L’altra bisbe de referència de Germinat és, no podria ser menys, el “justet” bisbe de Vic.

Jo m’he preguntat moltes vegades que si tanta admiració tenen per en Sainz Menéses perquè no s’han desplaçat a Terrassa. Estarien al costat d’un bisbe de “la recta doctrina”, “intel·ligent”, “brillant”....¿Perquè no ho fan?.

¿I si aquest “grupet” de brètols estiguessin conspirant per portar Saiz Meneses a Barcelona amb el seu possible “plàcet”?. No ho veieu amics sacerdots de Barcelona. Aquesta és una jugada a cinc anys vista. És el grupet de devots del Cardenal Carles i de l’integrisme catòlic que s’han unit per desballestar i desestabilitzar l’arxidiòcesi de Barcelona, amb moltes males maneres, per promoure el d’Egara com a futur substitut del Cardenal Martinez.

Jo crec que aquest és l’objectiu d’aquest grupet d’impresentables, de malalts. Que tenen, però contactes importants via el Cardenal Carles i el Saiz Meneses. Sí contactes importants. Contactes amb el Cardenal Rouco.

Fixeu-vos bé. Existeix un Diari Digital especialitzat en informació religiosa que s’anomena “Religión en Libertad”, que pertany al grup “Libertad Digital”, propietat de Federico Jiménez Losantos. Aquest “Diari”, si podem utilitzar aquesta expressió, incorpora la web de Germinans i els articles del Cardenal Carles. Ben curiós, els articles del Cardenal Carles i la brutícia de Germinans en el mateix “Diari”, propietat de Federico Jiménez Losantos, amic conegut i protegit del Cardenal Rouco.

D’altra banda, el Cigueña, el Bloc del Integrisme Nacional-Católico Español, és un íntim del Cardenal Rouco, i ja sabeu, els que llegim aquest Bloc, com dia sí i dia també es dedica a insultar al nostre Cardenal Martinez.

Bé, amics, tot això ens ho diem quan ens trobem, però ningú ho escriu. Jo he decidit fer-ho.

He vist que al Bloc Contragerminansgerminabit.blogspot.com anuncien un dossier per a dintre de unes setmanes. Veurem quina informació ens aportaran.

Jo estic amb ells. Hem d’acabar amb Germinans! I, sobretot, evitar que l’hereu del Cardenal Carles algun dia pugui ser Arquebisbe de Barcelona. ¿No ho veieu?

Mossèn Tomàs Agustí i Balmes

Anònim ha dit...

Mossén Agustí porta un mes donant pals de cec.

Anònim ha dit...

Hasta que te den en la espinilla

Anònim ha dit...

si però a la meva parròquia tant rector progre i ara ja han hagut de suprimir misses per falta de parroquians, alguna raó deuen tenir els de germinans penso